Redactie
Redactie Persoonlijk 3 mei 2016

16 dingen die vrouwen wél kunnen en mannen niet

Collega Anne schreef al eerder een mooi lijstje uit met dingen die we van onze vriend kunnen leren. Klopt. Maar dan heb ik er ook nog een paar tegenin te werpen. Noot: dit lijstje kwam sneller dan het geluid tot stand.

[STAP stap=”1″]

Multitasking

Het is een dooddoener en er zijn vast mannen die beweren dat ze ‘er heus niet zo slecht in zijn’, maar face it: vergeleken met ons bakken jullie er niks van.

[STAP stap=”2″]

Multithinking

Vooruit denken is regeren, luidt het gezegde. Toch zeer opmerkelijk dat er zo weinig vrouwelijke staatshoofden zijn, denk ik dan.

[STAP stap=”3″]

Multitalking

Meerdere gesprekken tegelijk voeren. Ik geef toe: niet altijd even simpel, maar we kunnen het.

[STAP stap=”4″]

Multilistening

Knap he? Het lukt ons zelfs te horen wat de mevrouw achter ons zegt terwijl jij tegen ons praat. Heus waar. Misschien niet alles even duidelijk, maar de grote lijn pakken we moeiteloos mee.

[STAP stap=”5″]

Koken zonder dat de keuken een slagveld wordt

Wie me kan uitleggen waarom mannen letterlijk elke pan, mes en snijplank moeten gebruiken tijdens het bereiden van een maaltijd, mag zich melden.

[STAP stap=”6″]

Verjaardagen onthouden

Tuurlijk, die van zichzelf, van jou en eventuele kinderen gaan prima, maar de rest… fat chance. Maar ik geef toe: hier laten veel vrouwen ook vaak steken vallen (vooral van mensen – kinderen! – die geen Facebook hebben: tricky).

[STAP stap=”7″]

Winkelen

Hoewel ik ook hordes vrouwen ken die je niet ongelukkiger kan maken dan door ze in een winkelcentrum neer te zetten; we zijn er hoe dan ook kundiger in.

[STAP stap=”8″]

Zichzelf (compleet) wegcijferen

Waarbij ik wel graag aanteken dat ik me afvraag of we dat altijd als een positief punt moeten zien.

[STAP stap=”9″]

Boodschappen doen

Eigenlijk hetzelfde fenomeen als winkelen: we hoeven het niet per se leuk te vinden, maar a) we doen het stukken efficiënter dan de man en b) we komen met de juiste spullen thuis.

[STAP stap=”10″]

Eindeloos ouwehoeren over niet altijd even interessante of relevante zaken

‘Maar waar hebben jullie het dan de hele tijd over?’ vraagt de vriend steevast als ik urenlang met mijn nichtje of beste vriendin heb gepraat. ‘Gewoon, over dingen. Heel veel dingen.’

[STAP stap=”11″]

Je verliezen in emoties

Ook dit is niet altijd een enorm unique selling point, maar vrouwen zijn van nature nou eenmaal intensere wezens dan mannen. Iets met hoge(re) pieken en diepe(re) dalen. Met alle piek- en dalmomenten van dien.

[STAP stap=”12″]

Stressen om niks

Kansloos, maar waar.

[STAP stap=”13″]

Je verliezen in een boek

Dat je het maar niet kan wegleggen, op de klok kijkt en je realiseert dat het om half twee ‘s nachts nu toch echt wel tijd is om morgen pas weer verder te lezen.

[STAP stap=”14″]

Je verliezen in chocola

Bottom line: we verliezen ons nou eenmaal graag in dingen.

[STAP stap=”15″]

Ons druk maken om hoe we eruit zien

Ooit een man voor de spiegel zien staan, z’n buik inhoudend en zich daarbij afvragend of ‘ie bikini-proof is? Of zich een eind in de ruimte zien stiften met een cover stick om die ene pukkel te camoufleren?

[STAP stap=”16″]

Kinderen baren

Op zich flauw, want als Moeder Natuur besloten had dat mannen dat taakje op zich hadden moeten nemen, had het zomaar anders uit kunnen pakken. Maar dat deed het (ze) dus niet. Het is niet voor niets ‘Moeder’ Natuur.

Wil jij de lijst aanvullen? Reageer op Facebook!

Pssst vrouwen, deze 8 dingen kunnen we leren van onze mannen!

Reageer op artikel:
16 dingen die vrouwen wél kunnen en mannen niet
Sluiten