Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 2 mei 2020

16 Dingen die iedere vrouw denkt tijdens haar eerste trimester

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting en kan nog bijna niemand vertellen over het feit dat je iedere ochtend een sprintje naar de wc trekt en je eigenlijk te moe voelt om je aan te kleden. 

Het eerste trimester; een groot feest…

Het eerste trimester is een intense periode. Je moet wennen aan het idee dat er een kind in je groeit, wordt geplaagd door zwangerschapssymptomen en kan die ook nog eens met (bijna) niemand delen, wanneer je drie maanden wil wachten met het blijde nieuws delen.

Gedeelde smart, is halve smart dus daarom: zestien dingen die iedere zwangere vrouw in het eerste trimester denkt. Hang in there!

 1. Ochtendmisselijkheid is een leugen. Noem het liever ochtend-, middag- en avondmisselijkheid.
 2. Borsten kunnen pijn doen. Actuut en de he-le tijd.
 3. Dat je opeens belachelijk veel mannelijke aandacht krijgt met die nieuwe borsten – wat eigenlijk een heel ongemakkelijke gedachte is aangezien er een kínd in je groeit.
 4. Dat de hele wereld om drank lijkt te draaien en je geen glas wijn kan afwijzen zonder dubbelzinnige blikken. Mensen vinden het feit dat je geen alcohol meer drinkt een grotere hint dan je opgeblazen borsten en echo die uit je handtas viel.
 5. Betekent dit dat je een alcoholist bent?
 6. Brie, oesters, sushi en steak tartaar zijn het lekkerste eten ter wereld waar je opeens nog meer liefde voor voelt dan voor je partner. En o wéé als hij dit durft te eten in jouw bijzijn.
 7. Dat mensen je best even hadden mogen vertellen over dat ook je nasale passages verstopt raken in het eerste trimester en je niet meer zonder allergiemedicatie de deur uit kan.
 8. Dat je eigenlijk geen idéé hebt hoe een zwangerschap werkt.
 9. En datzelfde geldt voor kinderopvang.
 10. Dat alle wiskunde omtrent een baby angstaanjagend is (6 luiers per dag = 180 luiers per maand = help me, ik ga failliet).
 11. Je beoordeelt de gynaecoloog op haar kunde om de hartslag zo snel mogelijk te vinden, het feit dat ze al je vragen via mail wil beantwoorden en je niet veroordeelt om je enthousiaste gewichtstoename.
 12. Dat 20:00 uur gewoon een prima bedtijd is.
 13. Dat Google eigenlijk die foute gast is waarvan je ver uit de buurt moet blijven, maar toch altijd weer bij eindigt. Omdat je gewoon moét weten hoe zwaar de grootste baby was die ooit zonder keizersnee ter wereld kwam.
 14. Dat pindakaas een van de beste uitvindingen ooit is en je niet snapt dat je dat nu pas echt weet te waarderen.
 15. Dat er een MENS in je groeit. Intens.
 16. Dat je niet begrijpt hoe vrouwen dat nieuws drie maanden voor zich kunnen houden. Hoé dan?!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
16 Dingen die iedere vrouw denkt tijdens haar eerste trimester
Sluiten