Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 4 mrt 2017

16 x grappige uitspraken van júllie kinderen

Kinderen zijn lief en onschuldig. Tegelijkertijd kunnen ze soms ook extreem grappig uit de hoek komen. Of dit nou zo bedoeld is of niet… Deze geestige dingen zeiden jullie kinderen, en we liggen in een deuk. En bij deze: blijf ze met ons delen op onze Facebook-pagina onder dit bericht, want we blijven altijd op zoek naar nieuwe oneliners.

1. Een kleine fashionista

Carola: ‘Ik: Gaat er iemand mee naar de winkel? Dochter: Doe jij nog iets anders aan? Ik: Dat was ik niet van plan. Dochter: Dan blijf ik thuis.’

2/ Toch een tweeling?

Desiree: ‘Zoontje (4) is net grote broer geworden. We zijn aan ‘t eten als hij naar mijn buik kijkt. ‘Mam, J. is nu toch geboren?’ ‘Gelukkig wel lieverd,’ zeg ik. Hij kijkt heel bedenkelijk. ‘Hmm, volgens mij zit er nog één!’

3. 99% lief

Petra: ‘Mijn zoontje van zes vertelde dat Lies 100% lief was. En mama was 99% lief. Maar als mama heel erg haar best deed, kon ik ook die 100% wel bereiken. Lies is onze koningspoedel.’

4. Eten en drinken

Melissa: ‘Ons zoontje van 4 klokte z’n drinken in één keer op voordat hij een hap had gegeten. Hij vroeg om nog een glas en z’n vader zei nee, eerst eten. Toen gingen we verder met eten en kletsten een beetje over werk. Opeens vraagt ons zoontje vanuit het niets: ‘Papa, wil jij soms dat ik niet meer leef?’ Dus wij allebei: ‘Hoe kom je daar nou bij gekkie, natuurlijk niet!’ Zegt hij: ‘Nou, als je niet genoeg drinkt, dan ga je dood!’

5. Sinterklaas

Nathalie: ‘Ik wilde weten of mijn dochter (2 jaar) al wist wie Sinterklaas was. Ik liet een plaatje van Sint zien en vroeg wie is dat? Haar antwoord: een kabouter.’

LEES OOK: 10 typische omdenk-uitspraken van kinderen die het leven een stuk mooier maken

6. Appels

Marjolijn: Dochter(3): ‘Mag ik iets lekkers?’ Ik: ‘Je hebt nog appel, die moet je eerst opeten. Wil je je blokken opruimen?’ Dochter: ‘Nee, ik moet m’n appel eten.’

7. Vrije dag is vrij, mama!

Anika: ‘Op vrije dag van school (studiedag) moet mijn dochter van vier onder veel protest naar logopedie. ‘Weet je wat vrij betekent, mama? Dat betekent dat je nergens heen hoeft!’

8. Sixpack

Pauline: ‘Mijn man wilde graag een bockbiertje, maar die waren op. Ik zei dat ik wel weer een sixpack zou kopen. Vraagt mijn zoon: ‘Krijg je van bier echt een sixpack?’

9. Pepernoten, pepernoten!

Jannicke: ‘Ga met de oudste dochter (3) naar de winkel en vraag of ze het leuk vind om pepernoten te gaan bakken, waarop ze zegt: ‘Nee mama koop ze maar, dat is sneller.’

10. Tegen de (keuken)muur praten

Emmily: ‘Oudste zoon van drie jaar oud plaagt jongste zoon van bijna twee jaar oud, een paar keer aangesproken zonder resultaat. Vanuit de keuken verzucht ik ‘het lijkt wel alsof ik tegen een muur praat’. Oudste zoon: ‘Nee mama, in de keuken’

11. Stierballen?

Rachel: ‘Mijn 4 jarige zoon tegen mijn 3 jarige zoon: ‘Als jij je groenten niet op eet, krijg je nooit stierballen’.

12. Jongensjuffrouw

Marieke: ‘Mijn dochter zei tijdens de kennismaking op de basisschool tegen de meester dat ze het leuk vond dat er ook een jongensjuffrouw was.’

13. Procenten zijn procenten, toch?

Esther: ‘Mijn dochter van toen 7 vroeg hoeveel procent alcohol in de wijn zat. Dus ik zeg 14 procent. ‘Oh, das niks,’ zegt ze, ‘mijn tablet had dat ook vanmorgen!’

LEES OOK: Hilarische uitspraken van kinderen over hun zwangere moeder

14. Dat verdomde Apple logo ook

Romana: ‘We hadden een nieuwe MacBook gekocht en dochter van 3 vraagt: ‘Mam, wie heeft er een hap uit die appel genomen?’

15. Zwemmen op het droge

Marion: ‘Mijn oudste van vertelde over zijn zwemles waarbij hij “helemaal onder water ging”. Waarop mijn dochter (3 jaar) zei; “ik ga niet helemaal onder water hoor, want dan word ik nat”.

16. Biologie voor een driejarige

Marloes: ‘Mijn zoon van bijna 3 kijkt naar mijn buik en vraagt of daar baby’s in zitten? ‘Ja, daar zitten twee baby’s in,’ zeg ik. Zoontje wijst naar mijn borsten: ‘Oh, en daarin?’ Ik: ‘Eten voor de baby’s.’ Zoontje: ‘Heb je dan ook een tafel en stoelen in je buik?’

De vorige hilarische kinderuitspraken gemist? Lees ze hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
16 x grappige uitspraken van júllie kinderen
Sluiten