Redactie
Redactie Kids 18 augustus 2015

16 momenten waarop je weet dat je een inschattingsfout hebt gemaakt

Er zijn van die momenten waarop je als moeder (met jonge kinderen) even de plank misslaat. Dat maakt niet uit, it happens to the best of them. Althans, dat zeg ik altijd tegen mezelf als ik mezelf weer eens in zo’n situatie bevind.

1. Dat je ‘nog héél even’ wacht met die nieuwe luier

Ik weet zeker dat ze zo gaat poepen. Echt. Nog steeds niet? Nou oké, dan verschoon ik ‘r nu wel. En dat ze dan een kwartier later vol overgave haar poepgezicht opzet.

2. Dat je ‘m angstvallig wakker probeert te houden in de auto

Onder het mom: ‘liever dat ‘ie thuis in z’n eigen bed in slaap valt’. Wat ‘ie, na thuiskomst, uiteraard compleet vertikt. De eerstvolgende uren.

3. Hoezo zit die hydrofiel niet standaard in de luiertas?

Geen idee, omdat je ‘m kennelijk af en toe in de was gooit? (dat dan weer wel ja).

4. Dat je denkt: ‘nee, een jas is niet nodig vandaag’

Terwijl dat normaal gesproken standaard in de luiertas/achterbak/boodschappentas zit. Vandaag niet. Verdomde buienradar die er ook een keer een bui naast zit.

5. Dat ze tijdens de vlucht ein-de-lijk in slaap valt

Pak ‘m beet twintig minuten voordat de piloot de landing inzet. Na een zes uur durende vlucht. Heerlijk (feitelijk geen inschattingsfout van jouw kant, maar minstens zo irritant).

6. Vul altijd de hoeveelheid luiers in de luiertas meteen aan als je thuiskomt…

… anders grijp je de volgende keer mis. Juist ja. ‘Heeft iemand toevallig Pampers maatje 4 bij zich?’

7. Gelukkig heb je altijd een reservespeen in je handtas

Echter, vandaag heb je een andere handtas bij je, want die matcht beter bij je laarzen. Geen nood, het is slechts een huilbui in de rij van de Appie. Zo rond vijf uur. Op een donderdag. Niemand die er last van heeft.

8. Checklist: fail.

Het moment dat je helemaal geïnstalleerd bent in de auto: kind in de maxi-cosi, hond ingegespt, andere kinderen ingesnoerd, all good to go. Tot het moment waarop je realiseert dat het onderstel van de kinderwagen nog in de berging staat.

9. Groeit dat allemaal zo snel?

Tuurlijk heb je reservekleren paraat in de tas, stel je voor dat ze een keer over zichzelf heen spuugt, nat wordt of om een andere reden verkleed dient te worden. Vooral handig wanneer dat back-up pakketje nog stamt uit het tijdperk waarin ze in maat 62 paste, en ze inmiddels een ruime 68 is.

10. Lekker even zweven

Ze had net gedronken, maar dat was toch alweer een kwartier geleden. Ze vindt het zo leuk als ik onder haar lig en haar in de lucht til. Behalve die keer dat ik mijn mond opendeed (waarschijnlijk om ‘oe’ en ‘aaaaah’ te kirren) tijdens het zweefpartijtje. Toen had ik ook gelijk gedronken.

11. Nog-niet-klaar-piemel-alert

Dat je net het billendoekje van z’n piemeltje afhaalt, omdat je de luier dicht wil plakken. Nét op het moment dat hij nog niet klaar bleek te zijn met plassen. Hopelijk had je nog genoeg (billen)doekjes in de aanslag. Voor je eigen gezicht, that is.

12. Ik weet zeker dat ik de luier goed had omgedaan

Echt waar, héél zeker. Dacht ik. Niet? Ah nee, niet dus. (NB. Doorgaans zijn deze momenten na de eerste weken verleden tijd)

13. Nagels wel erg grondig knippen

‘Waarom huilt ze nou ineens zo?’ Oh, daarom. Terwijl de bloeddruppeltjes uit haar wijsvinger sijpelen.

14. Aankomen op het kinderdagverblijf

En erachter komen dat de maxi-cosi nog thuis in de gang staat.

15. Aankomen op het kinderdagverblijf

En erachter komen dat de vriend ‘m vandaag op zou halen.

16. Thuiskomen na een dag werken

En erachter komen dat jullie allebei het kind niet opgehaald hebben op het kinderdagverblijf (‘Ja maar ja maar, dat zou jij toch doen?’) NB. For the record – dit is bij ons nog nooit gebeurd hoor.

Wanneer maakte jij een ‘kleine’ inschattingsfout? Reageer op onze Facebook >

13 dingen die je al-tijd meeneemt van vakantie… En 7 die je vergeet >

Reageer op artikel:
16 momenten waarop je weet dat je een inschattingsfout hebt gemaakt
Sluiten