Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 23 mei 2014

16 x vermijd dit als je gelukkig wil worden

Gelukkig worden is niet een simpel stap voor stap proces, je zal toch echt je levensstijl moeten aanpassen! Hieronder 16 dingen om te vermijden als je écht gelukkig wilt worden.

Misschien open deuren, maar soms hebben we even een herinnering nodig:

1. Je mengen in drama

Vergeet de bullsh*t en focus op jezelf en je gezin. Verspil je energie niet aan dingen die irrelevant zijn voor je eigen leven. Kijk liever naar hoe jij jouw leven kunt verbeteren.

2. Onrealistische verwachtingen hebben

Verwachtingen staan aan de basis van teleurstellingen. Je bent gedoemd om te falen als je teveel druk zet op een persoon of een situatie.

3. Over je heen laten lopen

Of dit nu is in je relatie, je carrière of vriendschap.

4. Altijd ja zeggen

Leren om nee te zeggen is een van de meest sterke dingen die je kunt leren in het leven. Realiseer je dat geen zin hebben soms al reden genoeg is om nee te zeggen. Je hebt niet alle tijd van de wereld, dus besteed je tijd liever aan dingen die je leuk vindt.

5. Dingen excessief doen

Het is misschien op dat moment leuk of fijn, maar achteraf heb je spijt. Waar we het over hebben? Eten, drinken, drugs, you name it. Mensen geven zich continu over aan verleidingen en later vragen ze zich af waarom ze niet gelukkig zijn. Matigen is de key!

6. Luisteren naar wat anderen vinden

Dat de meeste mensen geloven dat iets waar of goed is, wil niet zeggen dat dat ook zo is. Veel mensen durven niet hun eigen mening te uiten, en volgen dus maar anderen.

7. In het verleden leven

Het verleden is voorbij, er is niets anders dat je kunt doen dan te accepteren en verder te gaan. Natuurlijk leert het verleden je lessen voor de toekomst, maar er is geen reden om er continu mee bezig te zijn. Hoe sneller je vrede hebt met je verleden, hoe beter je leven wordt.

8. Teruggaan naar je ex

Deze mensen horen bij je verleden en kun je beter daar laten. Er is een reden dat het niks werd. Dat geldt ook voor oude vriendschappen.

9. Teveel hooi op je vork nemen

Het leven is één grote balansoefening. Leren om prioriteiten te stellen is een skill waar je nog je hele leven plezier van hebt. Stress is namelijk de snelste manier om te vergeten wat belangrijk is in het leven.

10. Jezelf vergelijken met anderen

Hoe hard jij je best ook doet, je zult nooit iemand anders worden. Cliché misschien, maar je kunt alleen beter worden dan de persoon die je gisteren was.

11. Roddelen

Er is absoluut geen enkele reden waarom jij je druk zou moeten maken om wat een ander doet als het niks met jou van doen heeft.

12. Pessimistisch zijn

Zorg nou verd%^*# eens dat dat glas halfvol is, in plaats van leeg!

13. Te hard zijn voor jezelf

Zelfreflectie kan handig zijn, maar je kunt ook doorslaan en jezelf iedere dag de put in praten…

14. Jezelf afsluiten

Tijd alleen besteden kan héérlijk zijn, maar dat is iets compleet anders dan een geïsoleerd leven. De meeste dingen zijn toch echt leuker om samen te doen!

15. Altijd voor materiële dingen kiezen

Je haalt meer voldoening door leuke dingen te doen, dan altijd maar je geld en tijd te besparen voor die ene bank die je wilt kopen. Natuurlijk is leuke spullen hebben fijn, maar wat betekent dit voor je leven?

16. Andere bekritiseren

Waarom zou je iemand anders veroordelen? Je weet niet wat die ander meemaakt of heeft meegemaakt. Leven en laten leven!

Lees ook: Gedachten die gelukkige stellen nooit hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
16 x vermijd dit als je gelukkig wil worden
Sluiten