Inga Stoit
Inga Stoit Mind 20 dec 2018

17 dingen waardoor je je ex deze kerst met rust laat

Dit jaar vieren jullie kerst apart want jullie zijn niet meer samen. Dat kan natuurlijk best zwaar en onwennig zijn. Het is niet alsof je weer terug met hem wil zijn, maar toch – deze dagen doen je er veel aan denken en kunnen lonely zijn. Terwijl jij deze eenzame gevoelens ervaart, is het heel voor de hand liggend om hem te berichten.

Maar dat ga je dus even mooi niet doen. Want hij is niet voor niks jou ex. Deze 20 dingen helpen jou met een kerst zonder ex!

1. Weiger je impulsen

Negeer je gedachten over hem een berichtje sturen. Het is niet gek dat je aan hem denkt. Maar laat het en hem met rust, en focus je op een kerst zonder hem.

2. Dus ook geen ‘fijne kerst’ bericht

Maak geen uitzondering omdat het kerst is. Whatsapp hem niet, dus ook niet bij speciale gelegenheden.

3. Negeer ook zijn ‘fijne kerst’ berichtjes

Dat jij het niet doet betekent nog niet dat hij het niet doet. Negeer zijn berichten daarom vooral. Deze kunnen je namelijk alleen maar in de war brengen.

4. Interesse in kerst

Jouw ex was nooit gefascineerd door kerst, het kon hem gestolen worden terwijl jij er van houdt. En nu is hij opeens wel helemaal into kerst? Laat het gaan.

5. Geen cadeaus

Jullie hebben samen kinderen maar jouw ex heeft er niks aan gedaan om ook cadeaus voor jou te regelen. Sneu, maar let it go.

6. Zijn tradities

Er waren een aantal zaken die per se zo moesten volgens hem. Zoals die ene hele lelijke ballenset. Dit jaar gaan die dus mooi niet de boom in en twijfel je daar geen seconde aan.

7. Wanneer jullie op hetzelfde feestje zijn

Gezamenlijke vrienden waren toentertijd leuk maar nu jullie uit elkaar zijn is het zeer vervelend. Vooral als jullie elkaar tegenkomen op feestjes. Kies bewust en laat elkaar met rust.

8. Negeer de updates van je vriendin

Het is fijn voor hem dat het zo goed met hem gaat, maar dit hoeft jij verder niet te weten. Want je hebt er niks aan, dus negeer die goedbedoelde praatjes van je vriendin.

9. Oogcontact vermijden

Mochten jullie elkaar treffen rond de kerst, ga dan niet uren in elkaars ogen staren. Lach vriendelijk en ga door.

10. Nieuwe partner

Negeer het feit dat hij een nieuwe vriendin heeft. Misschien begrijp je zijn ‘nieuwe smaak’ niet, maar het heeft geen zin om je hierover op te winden.

11. Jullie liedje

Jullie hadden ooit een gezamenlijk nummer en gek genoeg komt dat liedje tegenwoordig enorm veel op de radio. Kies niet voor zwijmelen maar wegzappen die handel!

12. Jullie spot

Jullie hadden plekjes waren jullie graag samen kwamen. Deze plekjes laat jij voor wat ze zijn, daar ga je niet langer naartoe.

13. Zijn spullen

Als er nog overal spullen van hem slingeren laat je deze vooral met rust of je doet ze weg. Je gaat jezelf in ieder geval niet kwellen door er continu naar te kijken.

14. Negeer de beloftes

Jullie zouden gaan trouwen, gaan reizen en ga zo maar verder. Alleen is niets hiervan gebeurd dus echte beloftes waren het niet. Belofte maakt in jullie geval geen schuld, remember that..

15. Gedachten over boosheid

Kerst is tekort en te speciaal om woede te ervaren. Laat je niet gek maken door boze gevoelens en gedachten. Kerst is leuk, ook zonder hem!

16. Herinneringen

Spaar jezelf de zoete herinneringen aan jullie gezamenlijke kerst-jaren. Jullie zijn uit elkaar en dat heeft een reden.. Zo leuk was het waarschijnlijk niet.

17. Negeer zijn Instagram of Facebook

Ga niet checken hoe het met hem is, of waar hij mee bezig is. Zoek hem niet op, laat zijn accounts met rust.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
17 dingen waardoor je je ex deze kerst met rust laat
Sluiten