Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 14 sep 2015

17 manieren om je badkamer een simpele upgrade te geven

Wie haar badkamer een upgrade wil geven, is niet gelijk aangewezen op drastische veranderingen. Het kopen van nieuwe accessoires, een muurtje verven of het opknappen van een meubel kan al veel verschil maken. Hierbij een paar simpele tips.

De badkamer is toch vaak een ondergeschoven kindje als het om interieur gaat. Zonde! Het is tenslotte de plek waar je je dag start en ook weer afsluit. De plek waar je een feestje kunt beginnen (je opmaken) of juist in rust kunt eindigen (relaxen in bad). Daarom is het altijd een goed idee om te investeren in je badkamer interieur, of het nu groots of klein is.

1. Oude kratten

Gebruik oude houten kratten om mooie opgerolde witte handdoeken of extra toiletrollen in te bewaren.

2. Klein kastje

Transformeer een oud nachtkastje als opslagplek voor make-up, haarartikelen en washandjes.

3. Gordijntje

Staat er veel troep onder je wasbak? Of zie je de lelijke grijze afvoerbuizen? Hang er een mooi doek omheen.

4. Fruitmandjes

Zijn ze niet meer bruikbaar voor in de keuken? Verplaats ze naar de badkamer.

5. Werk met haakjes

Hang je een rekje op om handdoeken op te leggen? Maak er gelijk wat haakjes aan vast, zo vang je twee vliegen in één klap. Vooral handig in een kleine badkamer.

6. Organiseren

Heb je veel verschillende make-up producten? Bewaar ze in een aparte lade en verdeel in categorieën.

7. Luxe

Geef je bad een luxueuze sauna-uitstraling, door het bad aan te kleden met geurkaarsen, zeepjes, badzout en mooi opgerolde handdoeken. Niet handig? Maak een kleine side table met deze spullen.

8. Suikerpot

Heb je nog een ongebruikte mooie suikerpot in huis? Versleep ‘m naar de badkamer en doe er zeepjes of watjes in.

9. Badrekje

Vaak iets dat we helemaal vergeten in de badkamer, maar zoiets simpels als een badrekje kan toch net dat extra vleugje luxe (of gemak) geven.

10. Mismatch

Gebruik oud, niet passend servies om badkamerspulletjes zoals wattenstaafjes en tandenborstels in te bewaren.

11. Rieten mand

Altijd handig én mooi in de badkamer om naast de wc te zetten. Niks zo vervelend om op de WC het laatste velletje te pakken te hebben.

12. Uittrekbare ronde spiegel

Nog steeds een van de succesnummers van Ikea. Waarom? Perfect wanneer je geen muur hebt om een grote spiegel aan op te hangen.

13. Planten

In je woonkamer? Zeker. In je keuken? Absoluut. Maar in je badkamer? Zo’n gek idee is dat dus niet. En juist dat onverwachte maakt het leuk. Planten geven je badkamer kleur, een heerlijk huiselijk gevoel en zorgen voor zuurstof.

Planteninspiratie nodig? Spiek hier dan even.

14. Gedroogd fruit

Leg een stuk gedroogde sinaasappel en cranberry’s in de badkamer of in een van de kastlades en er verspreid zich een subtiele geur door je badkamer.

15. Kleur op de muur

Misschien leuk om eens met kleur te spelen? Bijvoorbeeld turkoois.

16. Gordijnen

Een mooie manier om wat meer privacy in je badkamer te krijgen zijn nep houten luxaflex. Het heeft de elegantie van echt hout, maar wordt niet aangetast door het water en vocht.

17. Mooie flessen

Een van onze favorieten. Het gaat natuurlijk om wat er in zit, maar het oog wil ook wat. Gelukkig zijn er genoeg merken met mooie verpakkingen die je maar al te graag tentoon wilt stellen in je badkamer. Denk aan Aesop, Hema en Marie-Stella-Maris.

Dit artikel al gelezen? 15 dingen die we allemaal tegen ons kroost zeggen in de badkamer>

Reageer op artikel:
17 manieren om je badkamer een simpele upgrade te geven
Sluiten