Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 7 november 2015

17 overduidelijke signalen dat je een moeder bent

Als je een jongvolwassen vrouw alleen met een gelukzalige glimlach door de supermarkt ziet lopen of een kind ziet vallen op straat en er dan een dame aan komt rennen met in haar tas een doosje Hansaplast. Dit en nog 15 klip en klare signalen verraden een vrouw dat ze moeder is.

[STAP stap=”1″]

Douchen

Vijftien minuten alleen met gesloten deur douchen, voelt als een complete verwendag bij een spa.

[STAP stap=”2″]

Uitgaan

Een moeder op stap herken je aan haar matige drankgebruik. Ze weet maar al te goed wat er ‘s ochtends om 06.30 weer gebeurt en herstellen van een avond flink drinken is zwaarder dan achterstevoren de marathon rennen op skischoenen.

[STAP stap=”3″]

De was

Hij is niet nieuw. Nee de was is nooit gedaan in het huis van een moeder, maar dezelfde was wordt ook regelmatig twee keer opnieuw gedaan omdat je vergeten bent de was uit de wasmachine te halen of de droger niet hebt aangezet. Omdat je weggeroepen werd door moord en brand.

[STAP stap=”4″]

Kots

Daar waar de meeste mensen keihard wegrennen als er gekotst wordt, rent een moeder direct op de kots af en vangt het desnoods op met haar handen. Arm kind.

[STAP stap=”5″]

Uitzieken

Ziek zijn komt niet voor in het vocabulaire van de moeder. In die van de man gek genoeg wel. En o wee als er dan een kind de kamer komt binnenlopen. Moeders gooien er een Citrosan en paracetamol in en gaan door tot het weer over is.

[STAP stap=”6″]

Het geluid

Als het geluid bij Q-Music ook maar iets te maken heeft met kinderen dan loop je zo weg met de pot van 20.000 euro. Je man kan naast je liggen te ronken als een beer in winterslaap, maar zelfs dat, twee dikke muren en oordoppen verder weerhoudt je er niet van elk kuchje of kreuntje van je kind te horen.

Bron: Tumblr

[STAP stap=”7″]

Time management

In tien minuten doe je meer dan iemand anders in een hele dag. Voorkoken voor de avond check, playdate check, doktersafspraak check, opruimen-was-draaien-drogen check.

[STAP stap=”8″]

Koffie en wijn

Koffie behoort tot de eerste levensbehoefte van de dag en wijn tot de eerste van de avond. Als de vijf in de klok is… Plop!

[STAP stap=”9″]

Therapie

Een bezoekje aan de supermarkt op woensdagmorgen is een gratis groepstherapiesessie. Boven de bananen en avocado’s worden heel wat gesprekken gevoerd. Over de man, de kinderen, het lijf, het leven. Zo, dat is eruit!

[STAP stap=”10″]

Pijngrens

Je hebt te behappen pijn, extreme pijn en je hebt stappen op een blokje LEGO.

[STAP stap=”11″]

Seks

Als je dus de keuze hebt tussen seks of slapen dan dan weet jij nu wel welke -S er gekozen wordt. Sorry mannen!

[STAP stap=”12″]

De wc

Ongestoord in je uppie plassen is er niet meer bij. Je kunt altijd rekenen op nieuwsgierig en kritisch publiek.

[STAP stap=”13″]

Happy Hour

Gratis drankjes? Huh, wat bedoel je? Happy hour is het uurtje tussen bedtijd van de kinderen en jouw eigen bedtijd.

[STAP stap=”14″]

Geheim laatje

Je hebt een geheim laatje waarin je favoriete chocola ligt. Hé, gun jezelf ook wat guilty pleasures.

[STAP stap=”15″]

Relaxen

Je zit voor de tv Frozen of Cars te kijken en dreunt moeiteloos zin voor zin de film op. De kinderen zijn overigens al even naar bed. Je bent in een trance van moeheid.

Wauw, dit moet je even zien. Dit gebeurt er met de hersenen van een moeder >

Reageer op artikel:
17 overduidelijke signalen dat je een moeder bent
Sluiten