Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 26 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

19 x relatie voornemens voor een gelukkig en verliefd 2019

Met het nieuwe jaar in het verschiet denken we al snel aan goede voornemens. Wat willen we in 2019 bereiken qua werk, gezondheid, kinderen, geld en ook de relatie. Dit lijstje betreft 19 relatie voornemens waarmee jullie een romantisch jaar tegemoet gaan:

1. Bedank meer

Zeg wat vaker ‘dank je wel’. Sta wat vaker stil bij de lieve dingen die jouw partner voor je doet. Je beschouwt ze als normaal terwijl ze eigenlijk misschien wel helemaal niet vanzelfsprekend zijn.

2. Doe iets spannends samen

Naar de bioscoop gaan is leuk maar, plan ook eens iets anders. Ga bijvoorbeeld samen een mooie wandeling maken, ga samen mountainbiken of doe iets anders spannends naar keuze. Probeer eens weer wat nieuws.

3. Praat meer

Spendeer een aantal waardige minuten aan een goed gesprek. Laat het leven niet aan jullie voorbij razen maar neem wat vaker de tijd om elkaar te horen over gevoelens en dergelijke. Sta wat vaker stil bij elkaar.

4. Weg met die telefoon

Aan al die onbenullige berichtjes heb je dus helemaal niks. De foto’s of berichten van vage kennissen op je tijdlijn zijn vaak tijdrovender dan je denkt. Deze tijd spendeer je eigenlijk liever met degene die er toe doen.

5. Lach meer samen

Lachen is gezond en dat is het ook voor jullie als koppel. Stelletjes die samen meer lachen zijn dan ook vaak een stuk gelukkiger. Dus probeer wat vaker te lachen samen, jullie zullen elkaar hiermee aansteken.

6. Seks seks seks

Maar hier een prioriteit van. Zie het niet als iets onbelangrijks of iets wat tussendoor even moet gebeuren, maar zorg echt dat dit even de tijd krijgt. Jullie zijn allebei gebaat bij een fijne vrijpartij.

7. Leer te luisteren

Luister aandachtig en reageer daarna pas. Waarschijnlijk heb je dit al meerdere malen gelezen maar het is nu eenmaal heel belangrijk. Goed luisteren resulteert in een connected relatie.

8. Doe iets liefs

Er zijn van die dagen waarop jullie elkaar het liefst achter het behang plakken – we kennen het allemaal. Maar uiteindelijk blijft het toch de man waar jij zo gek op bent. Laat hem jouw liefde blijken met kleine gebaren.

9. Pas op de plaats

Word niet altijd per direct boos maar neem wat vaker de tijd om eerst kalm te worden. Pak een momentje voor jezelf en ga hierna het gesprek aan. Wees aandachtig wat je relatie betreft en pas op met vuur spuwen.

10. Minder aannames

Van aannames komt vaak ruzie. Denk dus minder vaak te weten hoe bepaalde situaties of gedachten van jouw partner zijn. Geef hem wat vaker het voordeel van de twijfel. Hierna los je het op met goede communicatie.

11. Ik hou van je

Vertel je partner wat vaker dat je van hem houdt. Wat dit betreft doe je het liever te veel dan te weinig. Het is een klein gebaar maar de impact is groot. Daarnaast is het natuurlijk fijn om hem gelukkig te zien.

12. Financiën plan

Geld is al snel een aanleiding tot ruzie. Wanneer jullie samen bespreken waar het geld naartoe gaat ben je grote problemen de baas. Het scheelt een hoop wanneer jullie geen ruzies over financiën maken.

13. Zoenen

Normaal geven we al snel een vluchtige kus in de gang. Besteed hier in 2019 wat meer aandacht aan. Zorg dat de kus echt en oprecht is. Het kost je niks en het levert je veel meer liefde op.

14. Zeg wat vaker ja

Jullie zijn zo erg op je gemak bij de ander dat ‘nee’ een heel normaal antwoord is. Maar vanaf nu sla je zijn creatieve ideeën niet gelijk meer uit de wind. Ga een keertje skydiven, doe eens wild!

15. Leer sorry te zeggen

Niemand heeft altijd alleen maar gelijk, we zitten er nu eenmaal allemaal wel eens naast. Iedereen maakt fouten en dat is oké. Zeg wat vaker sorry, schroom je niet om ernaast te zitten en geef dit toe.

16. Leer te vergeven

Houd je niet vast aan eerdere moeilijke situaties. Jouw partner heeft zijn excuses aangeboden en leven ‘in het verleden’ is puur weg zonde van jullie tijd. Richt je op het heden en niet op zijn eerdere fouten.

17. Bespreek meer met vriendinnen

Wanneer je partner de enige is die al jouw ‘leed’ over zich heen krijgt kan dit zwaar zijn. Deel wat meer met je vriendinnen en bespaar hem een aantal dingen. Hij hoeft niet op de hoogte te zijn van ieder klein detail.

18. Van een mug een olifant maken

Doe dit niet. Laat de kleine dingen voor wat ze zijn, en zorg dat de problemen binnen de perken blijven. Je hebt er niks aan om ieder klein dingetje op te blazen, dit verpest jullie band en jullie relatie.

19. Werk samen aan een doel

Doe iets samen als team. Ga samen op dieet, op een sport, doe aan vrijwilligerswerk of iets anders naar keuze. Het gaat erom dat jullie samen iets aan gaan, en dit uiteindelijk als team behalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme