Sterre Touw
Sterre Touw Work & Life 13 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

Je ideale droomhuis vinden? Vertrouw op je gevoel en neem de tijd

Je droomhuis vinden is voor veel mensen een flinke opgave. Er zijn talloze dingen waar je rekening mee moet houden: de locatie, het huis zelf en de financiering. Kortom, alles van het plaatje in je hoofd moet kloppen, want alleen dan is jouw huis het plekje waar je het allerliefst bent. Zo ervaarde ook Kim en haar gezin.

Kim (33) kocht onlangs haar droomhuis. Na een enorm snelle afhandeling van het kopen van haar droomhuis samen met haar man en twee dochters, is ze nu dolgelukkig in haar nieuwe stulpje. Hoewel de weg niet zonder slag of stoot verliep, is het huis waar ze altijd van droomde nu eindelijk werkelijkheid.

Een koophuis kopen

Kim kocht in 2008 samen met haar man haar allereerste koophuis. Ze konden hun geluk niet op toen ze de sleutels kregen van hun prachtige kleine appartement in Scheveningen. ‘Eindelijk hadden we een huisje dat echt van ons was en konden we waarde opbouwen. Een huis kopen is een heel fijne en goede stap geweest in ons leven, want we hebben er heerlijk gewoond’, vertelt ze. Toen het gezin in 2011 en 2014 twee dochters rijker was geworden, kwam het besef dat er echt een groter huis nodig was. ‘En als we dan moesten verhuizen, moest het toch echt direct als ons droomhuis aanvoelen.’

Kim’s droomhuis

Het verkopen van hun geliefde appartement ging niet van een leien dakje. Hoewel ze zelf helemaal klaar waren om een nieuw avontuur aan te gaan, duurde het nog een jaar voordat het appartement verkocht was. En toen de verkoop eindelijk helemaal rond was, hadden ze nog geen eigen droomhuis gevonden. Dat zorgde ervoor dat ze in de tussentijd met het gezin een huurhuis betrokken. ‘Ik wist goed wat ik wilde voor mijzelf en mijn kinderen. Dan neem je niet snel genoegen met het eerste beste huis dat je tegenkomt’, vertelt Kim. ‘Naast dat het huis groter moest, wilden we ook een meer kindvriendelijke buurt waarin onze kinderen veilig kunnen opgroeien.’ Ondertussen zochten ze naar een hypotheek die betrouwbaar was én een zo laag mogelijke rente kon bieden.

Snelle en fijne afhandeling

En het lukte. Toen Kim en haar man eindelijk op hun droomhuis in Den Haag stuitten, ging het razendsnel. ‘Het voelde meteen goed en ik twijfelde geen moment. Het huis heeft een riante achtertuin op het zuiden om in te spelen, een grasveldje voor het huis en trams of auto’s zijn er amper te vinden. Heerlijk. ‘De afhandeling van de hypotheek en het verhuizen ging supersnel. Het was fijn dat we al goed wisten met wie we in zee wilden gaan voor de financiering. Gelukkig kwamen we weinig problemen tegen bij de aanschaf en oplevering. Dat is superfijn als je zonder al te veel stress wil verhuizen.’

Ben jij op dit moment serieus bezig met het kopen of verkopen van je huis of wil je van hypotheek wisselen? NIBC Direct is een hypotheekverstrekker die zich voorstaan op hun eerlijkheid, directe communicatie en vooral makkelijke manier van uitleggen wat een hypotheek bij hen inhoudt. Zij zoeken de juiste balans tussen de emotie van je eigen (t)huis en de zakelijke kant die bij een eigen koophuis komt kijken. Meer tijd voor het inrichten, klussen of verbouwen van je huis. En dat is waar het om draait. Jouw eigen plek creëren waar je nieuwe herinneringen kunt maken.

Zonder stress verhuizen

Met zo min mogelijk stress en zorgen verhuizen klinkt als een droom voor ieder gezin dat een verhuizing voor de boeg heeft. Er zijn zo veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je moet een geschikte hypotheek vinden (die bij je past) en uitgebreid de tijd nemen om de woning van je dromen te vinden. Door het opstellen van een eisenlijstje waar je huis aan moet voldoen wordt het makkelijk om het ideale huis te vinden. ‘Als alle dingen eromheen van tevoren goed geregeld zijn en je erop kunt vertrouwen, is het voor jezelf ook makkelijker om je nieuwe huis tot je droomhuis te maken’, vertelt Kim. Als tip geeft Kim ons nog mee: ‘Neem soms even afstand van het handige eisenlijstje en de zaken die je nog moet regelen en laat je gevoel uiteindelijk de doorslaggevende factor zijn.’

Samen met NIBC Direct

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NIBC Direct. Zij zijn dé hypotheekverstrekker die de klant voorop stelt en een hypotheek biedt die past bij de woonwensen van haar klanten. Van begin tot eind bieden ze een eerlijke en directe ervaring. NIBC Direct begrijpt de emotionele drive achter het kopen van een woning. En houdt hierbij rekening met het afsluiten van de juiste hypotheek. Hierdoor sta je niet voor onaangename verrassingen tijdens het proces en kun je zorgeloos je droomhuis betrekken! Want een prettige financiële reis zorgt voor zorgelozer genieten van een van de mooiste beslissingen in je leven. De plek waar je jarenlang woont en herinneringen maakt. Check de leuke infographic hieronder.

nibc droomhuis

In samenwerking met NIBC Direct

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je ideale droomhuis vinden? Vertrouw op je gevoel en neem de tijd
Sluiten