19x lachen om de domste kerstbomen fails ever

Sinterklaas heeft z’n hielen nog maar net gelicht of ik ben er al helemaal klaar voor: de kerstboom! Onder het genot van een warme chocomel én met de kerstplaylist op repeat tuigen wij ‘m thuis op. Dat dit niet altijd goed gaat bij iedereen, bewijzen de volgende foto’s.

Mocht je denken dat het kerstboomoptuig-gebeuren alleen bij jou fout gaat, lees en kijk vooral verder, want dan weet je dat dit onzin is. Het kan altijd nog erger!

Lachen om je eigen mislukkingen

1. De meest nonchalante lichtjeshanger ooit

De kerstboom voor het stadhuis op de Markt in Culemborg bezorgde twee jaar terug menig inwoner de slappe lach. Met de boom zelf was niks mis, met de verlichting wel. Die was er nogal achteloos omheen gegooid. Daar leek het althans wel op.

2. Als je kat gek wordt van alle ballen

De eigenaar van deze boom had ‘m welgeteld drie minuten staan voordat zijn schattige katje besloot de top te beklimmen als ware het de Kilimanjaro. Je kerstboom is een feestje op een stok voor je kat, dus onthoud: dure hangers gaan bovenin (want de meeste katten halen de top niet), goedkope ballen en hangers gaan onderin. Of nog beter: kies voor plastic versiering…

3. En de hond ook…

Je verwacht het ook niet hè, dat je hond de boom aanvalt. Maar laat dit een waarschuwing zijn: het gebeurt! Was het misschien een Dogwood boom?

4. Of hij valt om zonder hulp van een huisdier

Je moet alle versiersels ook goed over de boom verdelen hè? Als je alles aan een kant hangt, dan verliest zelfs de boom met kluit z’n evenwicht.

5. Je hebt niet genoeg ballen en lichtjes

Is de boom half opgetuigd of half naakt? Dat bepaal jij, maar er is niets ergers dan dat je onvoldoende decoratiemateriaal in huis hebt gehaald voor je boom. Misschien kun je zelf nog wat dingen maken?

LEES OOK: DIY: 8 leuke knutselwerkjes waarmee de kids wel even zoet zijn

6. Alle naalden vallen eruit

Zelfs kunstbomen kunnen uitvallen (echt!), dus je kunt er vast op rekenen dat je hoe dan ook die verdomde naalden door je hele huis gaat terugvinden. Als je boom grote gapende gaten heeft, dan kun je er altijd nog extreem grote ballen in hangen om het een beetje te verbloemen. Hoe meer, hoe beter.

7. De kersthanger die er een beetje ongepast uitziet

Stille teen, heilige teen… Dat je eerst denkt: waarom heeft mijn gelovige schoonmoeder in godsnaam een gehavende grote teen in haar boom hangen? Tot je ‘m goed van dichtbij bekijkt en ontdekt dat de teen verdomd veel wegheeft van baby’tje Jezus.

8. Als je erachter komt dat size does matter

Als je een kunstboom online bestelt, check dan even goed de afmetingen, want anders kan je er weleens bekaaid vanaf komen. Dit is net zo erg als de mensen die online poppenhuismeubeltjes kochten (voor zichzelf ja).

9. …maar dat te groot ook niet fijn is

Meet een paar keer de afstand tot het plafond, dan hoef je je boom maar één keer korter te maken. Als de eigenaar van deze boom dat eerder had bedacht, had hij nu een mooie piek gehad.

10. Als je kerstboom buigt voor het mooie optreden


Dan baal je…

11. Als de kerstboom op het plein je eerder doet denken aan een gevangenis dan aan de feestdagen

En dan moet je nagaan dat er al donaties voor de kerstversieringen in de boom waren geweest. Maar er mocht niks in de boom worden gehangen om veiligheids- en gezondheidsredenen. Toen besloten mensen het hek eromheen maar te versieren. Het mocht niet baten…

12. Een boom die werd opgetuigd door de meest luie persoon op aarde

Nog luier dan de lichtjeshanger van punt 1.

LEES OOK: Soms is het prima om lui te zijn, dankzij deze #lazymum tweets voel je je er beter bij

13. Het kunstwerk dat meer wegheeft van een uitvergroot seksspeeltje dan van een kerstboom

Weet je nog, twee jaar terug in Parijs? Het was het gesprek van de dag. Wat was bedoeld als een soort alternatieve kerstboom werd al snel een lachertje. De Parijzenaren besloten dan ook ‘to pull the plug‘.

14. Of dat je rendieren in de boom stiekem een vluggertje lijken te doen

Zij wel.

15. Als je kunstboom sneeuw spuit en je dat heel ergens anders aan doet denken…


We zeiden niet waaraan hè! Jij met je dirty mind!

16. Dat je je door andermans geweldige foto’s van schitterende kerstbomen de slechtste kerstboomoptuiger ooit voelt

17. Kerstbomen kunnen ook flauwvallen… Wist je niet?

18. Als je kat zich van geen kwaad bewust is…

19. Kijk, dan binden we de boom zo vast aan de auto. Wacht… wat?

FOTO’S: www.ad.nl,
reddit.com, BBC.com, Twitter.com en Instagram.com

Zo. Genoeg gelachen? Of wil je nog even? Kan hoor: we hebben speciaal voor jou hier wat hoogst ongemakkelijke en daardoor hilarische zwangerschapsfoto’s verzameld.

Reageer op artikel:
19x lachen om de domste kerstbomen fails ever
Sluiten