Redactie
Redactie Kids 7 maart 2015

20 dingen die je kunt met een kind op je arm

Voor je zwangerschap denk je er misschien niet over na, maar podverdikkeme, je moet dat kind natuurlijk overal mee naartoe sjouwen. Eerst kan ze nog in de draagzak, later trapt hij daar niet meer in. Als moeder gebruik je die armspieren op hele andere manieren.

De ‘mama-bicep’ is geboren en gelukkig zijn we trotse eigenaars van baarheupen. Soms kun je je kind natuurlijk wel even ergens neerzetten of leggen, maar zo erg is dat dragen ook helemaal niet. Kwestie van wennen en man, wat kun je toch veel met één hand. Deze 20 dingen hebben alle moeders weleens gedaan mét kind op de arm.

1. Een bezoek aan de wc gebracht

Soms is je kind zo hangerig en moet je zó nodig, dat je echt geen zin hebt in weerstand. Daarnaast zijn de bekkenbodemspieren niet altijd in topconditie na de bevalling. Je moet dus wel echt naar de wc.

2. Een compleet pastagerecht gemaakt met één arm

Of welk gerecht dan ook. Zodra jij aan het koken bent, hebben kinderen de gave om opgetild te willen worden. Geen idee, waarom. Maar ze doen het. Sta je weer, in een pan te roeren, lasagnavellen te stapelen of aardappels te stampen. Ach, anderzijds heb je nog nooit commentaar gekregen over dat het niet te eten was.

3. Een boterham gesmeerd

Vraag me niet hoe, maar dit kun jij gewoon.

4. Opgeruimd

Hup, door de knieën dat speelgoed in de mand doen. Ja, eh, je moet wat. Je moet zo weg en je wil niet thuiskomen in een rommelig gebeuren. Daarnaast slip je nog even je schoenen aan, wurm je je in je jas en buig je nogmaals je benen om de jas van je kind aan te doen. Maar, owee als je hem loslaat. Dit betekent dat je in een hele ongemakkelijke positie op de grond zit met zoonlief op je knie.

5. Gestofzuigd

Sommige kinderen vinden stofzuigers eng, wat resulteert in piepend kroost met twee in de lucht gestoken armen. ‘Mama, tillen!’ Tuurlijk kind, kom maar.

6. Administratie gedaan

Een envelop opengemaakt, instantie gebeld, brief in map gestopt. Instantie nogmaals gebeld, want je bent uiteraard al dertig minuten ‘de laatst wachtende’ (hoezo is degene voor je zo lang aan het praten?!) en van dat tropische deuntje word je tureluur. Gelukkig heb je een kind op je arm, dat maakt een hoop goed.

7. Gegeten

Want in d’r kinderstoel gaat ze vandaag opeens niet meer. Gewoon op schoot zetten, werkt ook niet. Je moet per se een arm om dat ruggetje klampen. Niet heel ‘Jo Frost’, maar je hebt honger als een paard.

8. Boodschappen gedaan

Man, man, man, leuk dat stoeltje in die wagen, maar daar gaat kindlief niet in. Lopen is een goede optie, alleen heb je haast. Daarnaast komt het voor dat je geen wagen nodig hebt, maar een mandje. Die met wieltjes en trekhengsel staat onderop, dus moet je het doen met op je linkerarm je kind, rechts een mand vol met pakken melk. Want dat is lekker zwaar en je linkerarm moet ook getraind worden.

9. Boodschappentassen getild

Kind? Check. Boodschappen tassen? Check (twee). Luiertas? Check. Je eigen tas? Check.

10. Een kind gekalmeerd tijdens een driftbui

Vol weerstand (god, wat is een kind sterk!) en gekrijs. Maar het is je gelukt! Well done.

11. Jezelf opgemaakt

Neem het je dochter alleen niet kwalijk als ze straks vegen blusher of lippenstift op d’r gezicht plant.

12. Het bed opgemaakt

Misschien niet je eigen bed (dat lijkt ons overigens best lastig, wie heeft dit ooit gedaan?), maar wel die van je kind. Hij of zij is ziek en heeft midden in de nacht het hele bed onder gekotst. Tja, wat moet je dan? Zeggen ‘Hé luister, ga jij maar even rondlopen!’ Nee, je wil je kind bij je hebben op zo’n moment. En dat bed is gelukkig niet zo groot als jouw bed.

13. Uren gewandeld

Of althans, zo lang leek het. Het zullen wel geen uren zijn geweest, maar je hebt wel een lamme arm.

14. Borstvoeding gegeven

Want als je in het bezit bent van een tweede kind, wil deze natuurlijk vooral opgetild worden als jij gaat voeden. Hoera!

15. Gedoucht

Vooral omdat het heel handig is. Wel uitkijken voor uitglijdingsgevaar.

16. De was gedaan

Betekent: eerst de was gesorteerd met één arm, daarna wasmiddel in het dopje gedaan met één arm om vervolgens de was aan te zetten. Na 45 minuten heb je kindlief nog steeds vast − even koken tussendoor − en kun je de was eruit halen. Nee, nee, dit gebeurt inderdaad niet dagelijks, maar ik heb weleens zo’n hangdag meegemaakt. Jij ook?

17. Een luier verschoond

Waarom in vredesnaam met één arm, vraag je je af? Omdat de inhoud van de luier op een of andere manier in je andere hand is beland. Met wat, letterlijk, ellebogenwerk en gepruts kun je die luier best omdoen.

18. Gesport

Lunches, squads, biceps of triceps trainen, het gewicht van een kind zorgt dat je extra snel in vorm komt!

19. Gereisd

Soms heb je geen zin om die kinderwagen mee te slepen, dus dan denk je wel even het openbaarvervoer te kunnen betreden met een kind op je arm. Kan prima, alleen achteraf heb je weleens spijt. Af en toe voelt het net alsof je alleen maar aan het sjouwen bent.

20. De bovenstaande dingen uitvoeren met je andere arm

Omdat je een lamme arm hebt gekregen.

Ken je de 10 geboden van het moederschap al? Lezen! Te grappig…

Reageer op artikel:
20 dingen die je kunt met een kind op je arm
Sluiten