Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 3 mei 2015

20 dingen die stiekem op iedere babyshower gebeuren

De babyshower. Overgewaaid uit Amerika, maar inmiddels ook in Nederland een gróót fenomeen. Tja, het is natuurlijk ook een enorme eer om de zwangerschap te vieren samen met de aanstaande moeder. Ben je ooit op zo’n feestje geweest, dan weet je dat zo’n middag ook voor een hoop emotioneel drama en hilarische momenten kan zorgen.

1. Iemand geeft 300 euro aan belachelijke decoraties (denk: bordjes/slingers/servetten) met baby’s, olifantjes of giraffen uit.

2. Volgens de één moet een babyshower een theekransje zijn, de ander wil bier en mannen en weer een ander een dinertje. Kun je het als organisator ooit goed doen?

3. Iemand ergert zich overduidelijk groen en geel aan spelletje als luierruiken en babyvoeding proeven.

4. Iemand levert commentaar op andermans cadeau: ‘Is dat niet gevaarlijk voor zo’n kleintje?’. Nee! Het is vanaf drie maanden-speelgoed.

5. Iemand (persoon A) zorgt voor drama, omdat iemand anders (persoon B) een babynaam heeft gekozen die een persoon A ook al wilde. Of: iemand maakt een lompe opmerking over de babynaam.

6. Iemand heeft zich enorm uitgesloofd op haar (luier)taart en daardoor die nacht niet geslapen.

Ai, deze taarten wil je niet op je babyshower >

7. Iemand geeft de cadeaus die ze tijdens haar eigen babyshower kreeg door aan de gastvrouw. Iedereen heeft het door, maar niemand zegt er wat van.

8. Iemand wordt competitief als het gaat om bevallingsverhalen vertellen. Er is altijd iemand met een ernstiger horror-verhaal.

9. Iemand doet zo fanatiek mee aan de spelletjes dat ze uiteindelijk de ontbijtkoek, pindakaas en snickers die als babypoep door moeten gaan opeet.

10. Iemand stelt gênante vragen over waar en wanneer de baby is verwekt.

11. Iemand stelt onhandige vragen aan de kinderloze vrouw op het feestje. Of aan de niet-zwangere vrouw met een twee-jarig kind.

12. Iemand verkondigt haar mening over zaken als borstvoeding, pijnbestrijding en manier van bevallen.

13. Iemand is ineens een expert op het gebied van baby’s en weet alles beter. Vooral zielig voor de vrouw die links naast haar zit.

14. Iemand neemt een cadeau van enorme proporties mee (denk: life-size teddybear). De zwangere krijgt hierdoor bijna een meltdown, ‘waar gaan we dat nu weer laten?’.

15. De organisator heeft iemand uitgenodigd die de aanstaande moeder er niet bij wilde hebben. Dat zorgt voor nogal wat ongemak.

16. Iemand vertelt dat ze zwanger is of neemt haar pasgeboren baby mee. Iemand anders is hierdoor geïrriteerd want hé, het is niet háár feestje.

17. Iemand voelt zich bezwaard dat ze alleen een paar sokjes heeft meegenomen in dit cadeaugeweld.

18. Iemand geeft kleding die alleen een vierjarig kind past. Gevolg: ouders moeten deze kleding VIER JAAR opslaan.

19. Iemand aanschouwt de chaos van het feestje en besluit om zichzelf te laten steriliseren.

20. En als laatste: iemand realiseert zich meer dan ooit dat ze een baby gaat krijgen. Zij is gelukkig en kan niet wachten om alle cadeaus een plek te geven (ook die enorme knuffel).

Hoe verliep jouw babyshower? Deel het met ons op Facebook!

Op deze babyshower van actrice Blake Lively zijn we best jaloers >

Reageer op artikel:
20 dingen die stiekem op iedere babyshower gebeuren
Sluiten