Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 13 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Vrouw durft na 20 jaar weer in bikini dankzij haar dochtertje

De zomer komt al-tijd sneller om de hoek kijken dan je lief is. Gevolg: rondlopen met melkflessen van benen en een vetje hier en daar. Moeder en blogster Adrian Wood heeft zich er heel lang druk om gemaakt, maar deze zomer hult ze zich voor het eerst in 20 jaar weer in bikini.

20 jaar geen bikini

Na een kleine eye-opener van haar dochtertje, dat wel. Ze schreef er een treffend bericht over op Facebook, plús foto. Want pictures, or it didn’t happen.

‘Mam. ga je zwemmen? Waar is je t-shirt? Dat waren de vragen die ik van mijn bijna 8-jarige dochter kreeg. Ze kent haar moeder alleen in een t-shirt. Wanneer ben ik die persoon geworden?’, begint ze haar tekst.

Geen straaltje daglicht

‘Je hebt de afgelopen 20 jaar nooit een bikini gedragen. Waarom niet? Je buik heeft geen straaltje daglicht gezien sinds de tijd dat je dertien pond lichter was. Waarom niet? Je bent altijd zo zeker van jezelf geweest, vertel ik mezelf.’

‘Ik heb altijd van mezelf gehouden. Waarom doet het er toe? Doet het er eigenlijk wel toe? Who cares?’

LEES OOK: Zo ziet 100 jaar bikini’s dragen eruit

Het stemmetje

Zij geeft erom. Het kleine meisje dat haar moeder altijd in de gaten houdt. Ze ziet elke stap, elke draai, en ja, elk shirt. Maar vandaag ging dat t-shirt uit. Dat was minder leuk dan ik dacht. Beschamend zelfs. Die blanke buik, die volle borsten en dat dikke torso… Ik heb me sinds ik moeder ben altijd maar bedekt. Waarom? Door dat stemmetje.’

‘Dat ene stemmetje dat dat in mijn oor fluistert dat ik mijn lichaam moet bedekken, of zegt dat ik niet zo jong meer ben. De stem die me op elk litteken en elk zacht plekje op mijn lichaam wijst.’

Niet perfect

Gelukkig is Adrian sterk genoeg om dit stemmetje het zwijgen op te leggen en hulde ze zich in haar bikini. ‘Je bent niet perfect, zeg ik tegen mezelf. Littekens, eentje van een keizersnede, geen enkele is mooi maar ze hebben allemaal hun verhaal. Ik ben zacht, zeg ik tegen mezelf. Voor vier kinderhoofdjes die elke avond tegen me aan kruipen. Ik ben ouder, zeg ik tegen mezelf. Ik ben volwassen en ik leer nog steeds elke dag om dat akelige stemmetje dat zegt dat ik niet genoeg ben in mijn hoofd stil te krijgen.’

Mooie boodschap

Adrien sluit af met een boodschap die zó waar is: ‘Ik ben genoeg. Ik ben meer dan genoeg. Ik ben sterk, niet perfect en ik heb lief met heel mijn hart. Waar mijn t-shirt is? Lieve schat, die heb ik niet meer nodig.’

Een prachtige boodschap, waar we állemaal wat van kunnen leren. Dat dachten meer vrouwen, want Adriens berichtje is al meer dan 4 duizend keer geliked en wordt nog steeds massaal gedeeld.

Zo waar! Deze video laat je anders naar jezelf kijken in bikini

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw durft na 20 jaar weer in bikini dankzij haar dochtertje
Sluiten