Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 21 februari 2014

20% meer kans op scheiding

Je kunt maar beter niet in alles hetzelfde zijn wordt altijd beweerd. Opposites attrack, dat houdt je relatie spannend en in evenwicht, toch?

Recent onderzoek toont echter aan dat er één gebied is waar je maar beter hetzelfde in kunt zijn en dat is: jullie drankinname. Als een van de partners veel drinkt en de ander niet, is de kans op scheiding 20% hoger dan wanneer een stel beide veel, of beide weinig drinkt. De universiteit van Buffalo onderzocht 634 getrouwde stellen, gedurende negen jaar. Zowel hun huwelijkse status (getrouwd, gescheiden) als het drankgebruik werden gemonitord. Na negen jaar was de helft van de stellen gescheiden waarvan slechts één partner zwaar dronk. Gek genoeg was het scheidingspercentage aanzienlijk lager bij stellen die beide zware innemers waren. Even laag zelfs als stellen die weinig tot niet drinken.

Hoe dat komt?

Partners die weinig gebruiken zijn waarschijnlijk minder bereid het gedrag van een dronkenlap te accepteren terwijl drankenbroeders elkaar beter begrijpen en toleranter zijn.

We gaan hier natuurlijk niet beweren dat je het nu gelijk op een zuipen moet zetten samen, maar af en toe een goed glas wijn opentrekken of een keer cocktails bouwen, niks mis mee.

Reageer op artikel:
20% meer kans op scheiding
Sluiten