Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 14 sep 2016

20 x handig om te weten voordat je gaat bevallen

Moeder en blogger Bekki Pope schreef een lijst genaamd ’20 things to know when you’ve pushed out a baby’. Met een dikke knipoog beschrijft ze wat ze heeft geleerd nu ze bevallen is van haar eerste kindje. Een lijst die we jullie niet willen onthouden.

Humor is nog altijd het beste medicijn. Zo blijkt maar weer…

1. De pijn na het bevalen

Pijn. Ná het bevallen. Wie had dat verwacht? Toen God vrouwen ontwierp om te bevallen, heeft hij ons flink genaaid.

2. De eerste keer plassen

Neem een kruik mee en giet het over jezelf alsof je probeert een ster te zijn in een zeer verontrustende porno. Het helpt.

3. Je eerste keer poepen

Raak niet in paniek. Je gaat niet bevallen van nog een baby. Het voelt alleen wel zo. Maar bedenk even hoe groot het ding was wat je er van tevoren uitgeperst hebt, dan is het ding wat je van achteren uit moet persen ineens niet zo groot meer. Je billen zullen er niet af vallen. Of misschien ook wel. Als je aambeien hebt. En die heb je waarschijnlijk…

4. Je baby ziet er raar uit

En dan bedoelen we ook echt raar. Dingen als ‘Och, wat een lieffie’ en ‘Wat een mooie baby’ zullen tientallen keren gezegd worden, en je accepteert de mening van anderen, maar voor jou lijkt je baby op een haarloze, paarse opa met opgedroogd bloed op zijn rimpelige gezichtje.

5. De geslachtsdelen van baby’s zijn belachelijk

Je zult je zorgen maken over de impact op hun leven als het zo blijft. De balletjes van een jongen lijken op grote walnoten, maar hun willies hebben de grootte van de walnoten aan de bovenkant van de boom. De walnoten die niemand wil, zeg maar. Blijkbaar verdwijnt deze ‘zwelling’ snel. Zo niet, verwacht dan dat je zoontje een bijzondere bijnaam krijgt op school.

[source id=”attachment_116935″ align=”none”][/source]

6. Hun eerste poep is niet echte poep

De verloskundigen sluipen ’s nachts naar je baby, vullen de luier met marmite om te testen of je weet hoe je het moet verschonen, of dat je laatste zoekopdracht op Google ‘Waarom bestaan er luiers die gevuld zijn met Marmite?’ is.

7. Je eerste douche zal voelen als een scene uit je favoriete soapserie

Het is normaal. Het kan dan misschien voelen alsof je nooit meer normaal kunt lopen, maar je zult je door de douche zo veel beter voelen. En je spoelt letterlijk al je zonden weg (als de baby buiten je huwelijk om geboren is, tenminste…)

8. Verloskundigen vinden baby’s leuk

Zij zullen naar je toe komen en zonder waarschuwing jouw baby oppakken. Ze zullen in hun testikels knijpen, hun buik masseren om rotzooi te maken en spelen zo veel met hun gezichtje dat je niet zeker weet of ze er botox in gespoten hebben als je ze terug krijgt, of niet.

9. Je baby haat je

Het is niet het huilen waar je dat aan merkt. Het is het communiceren met haar meester – de duivel – over hoe succesvol het plan gaat zijn om jou te vernietigen. Nee serieus – je baby haat je niet echt. Het lijkt misschien zo dat hij niet huilt als iemand anders hem optilt, en dat hij het leuk vindt om je de hele nacht wakker te houden, maar stiekem is hij zo afhankelijk van jou dat het gênant is. Menselijke baby’s zijn gênant.

LEES OOK: 99 totaal logische redenen voor je peuter om wakker te worden

10. Je zult het woord ‘melken’ meer zeggen dan ooit tevoren

En het idee dat een klein persoon constant aan je tepels zit, wordt werkelijkheid. Op dat moment voel je je een goede moeder. En een koe.

11. De mensen in het ziekenhuis voelen hoe kwetsbaar je bent

Ze zullen foto’s maken van je baby, en deze aan je verkopen voor een miljoen euro. Ze zullen door vijftig dezelfde foto’s scrollen en aan jou vragen wat jouw favoriete foto daarvan is.

[source id=”attachment_116934″ align=”none”][/source]

12. Het ziekenhuiseten

Het ziekenhuiseten is zo slecht dat sommige mensen besluiten dat ze liever pijn hebben dan dat ze ‘perziken en vla’ eten. De vla is een warm plasje gemixt met een beetje moedermelk, de perziken zijn kleine lichaamsdelen die ’s nachst in de suiker hebben liggen weken. En eet de chocolademousse niet. Doe het gewoon niet.

13. Hij laat scheten. Hij boert. Hij heeft de hik.

Hij maakt rare geluidjes in zijn slaap waardoor jij wakker wordt en denkt dat Chucky in zijn wiegje ligt. Je hoopt dat mensen weten dat je baby deze geluiden maakt en niet jij.

LEES OOK: Slecht geslapen? 6 (bewezen) manieren om je energie te boosten

14. Iedereen die je ooit ontmoet heb wil naar het ziekenhuis komen om jou te zien

Mensen zijn te enthousiast over ziekenhuisbezoekjes. Ze voelen zich als VIP’s als ze naar je toe lopen. Jij bent VIP: Verschrikkelijk-In-Pijn. En je ziet er uit alsof je dood bent. Daarom moet je dus alleen bezoekers toelaten als jij dat wil. Jij bent nog steeds zo high van de morfine dat een gesprekje aanknopen met volwassenen ongeveer net zo gemakkelijk is als meel zeven met een visnet.

15. Je buik lijkt op een leeggelopen ballon met zelfmedelijden

Als je er op drukt, merk je dat het een fantastische trampoline zou zijn voor Little Stuart.

16. Ze willen dat je meteen weer anticonceptie gaat gebruiken

De verloskundigen zullen je vertellen hoe vruchtbaar je nog bent, en hoe snel je weer zwanger zou kunnen worden. Ze vergeten alleen een belangrijk ding: jij gaat nooit meer vrijen. Jij wil geen penis meer zien. Als er eentje bij je in de buurt komt, zul je deze waarschijnlijk vernietigen. Einde verhaal.

17. Alles is boos

Je brein is boos, je ogen zijn boos, je buik, je blaas, je billen. Je vagina is niet boos. Je vagina is woest. Geef haar even de tijd om te kalmeren, maar jullie zijn geen vrienden op dit moment.

18. Mensen gaan vragen of jouw melk er al is

Want na ongeveer drie dagen starten je borsten met lekken. Ze zijn vergeten dat ze borsten zijn en geloven nu dat ze tuinsproeiers geworden zijn. Van welke tuin blijft de vraag, maar jij denkt die van het Koninklijk Huis.

[source id=”attachment_116936″ align=”none”][/source]

19. Ze willen dat je zo snel mogelijk naar huis gaat

Je neemt namelijk felbegeerde ruimte in beslag. Na de bevalling ben je, tenzij je eruit ziet als een levend Picasso-schilderij, slechts een stinkend hoopje menselijkheid. Maar ga niet weg totdat je er klaar voor bent. Neem alle hulp en advies aan die je nodig hebt. Want als je eenmaal thuis bent, verwacht je baby dat jij weet wat je moet doen. Op dat moment zal je wensen dat je langer in het ziekenhuis gebleven bent.

20. Maak je niet zo veel zorgen

Je bent geen superwoman. Er is niets ‘normaal’ en er is niets ‘perfect’. Jij bent hetgeen wat je baby normaal en perfect vindt. Ze veroordelen jou niet. Zij zijn volkomen afhankelijk van jou, en jij bent verantwoordelijk voor een ander mens. Je kunt het. Het zal elke dag gemakkelijker worden. Haal adem. Er is niets dat je niet kunt doen.

Behalve slapen.
Dat kan je niet meer doen.

Belangrijk om ook van tevoren te weten: Wat te doen als je kind een koortsstuip heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

distractifyInstagram Mama Margaritha

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
20 x handig om te weten voordat je gaat bevallen
Sluiten