Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle september 24, 2016

20 x romantische komedies die je gezien móet hebben

Pak de Ben & Jerry’s maar uit de vriezer, nestel jezelf op de bank en zorg dat je daar de komende uren niet vanaf hoeft. Onze collega’s NSMBL hebben de 20 leukste romantische komedies op een rijtje gezet, en die willen wij graag met jullie delen.

1. 13 Going on 30

Het leven pas leuk op je 30e? Dat denkt de 13-jarige Jenna Rink in ieder geval wel. In 13 Going On 30 wenst zij zichzelf in het lichaam van een 30-jarige versie van zich zelf. Op deze manier leert zij een hoop over het leven. Licht en luchtig, precies waar je soms zin in hebt.

2. Timer

Deze film laat je zien hoe het zou zijn als je altijd een elektronisch apparaatje bij je draagt dat aftelt tot het exacte moment dat je ‘de ware’ ontmoet. Handig? Oordeel zelf na het kijken van deze film over ouder worden en het ontmoeten van je grote liefde.

3. Bridget Jones’ Diary

Wie kent Bridget Jones niet?! Deze klassieker laat zien dat je altijd gewoon lekker jezelf moet blijven. Ook leuk: meteen daarna naar de bioscoop hollen om de nieuwe Bridget Jones’ Baby te zien.

4. 10 Things I Hate About You

De lach van Heath Ledger. De humor van Julia Stiles. Een film vol romantische cliché momenten. Moeten we je nog overtuigen?

5. Clueless

Gooi een rijke tiener, relaties, vriendinnen, familie en school in één film, en je hebt Clueless. As if!

LEES OOK: Deze animatiefilms zijn gevaarlijk grappig (vooral ook voor volwassenen)>

6. Harold en Maude

Een krankzinnig jongetje heeft het plan om zijn eigen dood te faken, maar wordt verliefd op een 80-jarige vrouw. Door haar krijgt hij weer zin in het leven. Ongetwijfeld één van de meest donkere romantische komedies, maar wel een must watch.

7. Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. Twee gebroken zielen die elkaar vinden tijdens het trainen voor een danswedstrijd. Heerlijke zwijmelfilm.

8. Annie Hall

Deze film volgt een aantal jaren de ups en downs van een koppel in New York. Met Woody Allen!

9. Pretty Woman

Een rijke zakenman huurts een prostituee in om hem bij te wonen bij social evenementen. Klinkt een beetje als een raar verhaal, maar let even op hoe prachtig en jong Julia Roberts en Richard Gere in deze film zijn. Maar waarschijnlijk heb je hem al tien keer gezien, nog één keertje dan…

10. The Wedding Singer

Een súper jonge Adem Sandler en Drew Barrymore gaan met de verkeerde mensen om, totdat ze elkaar ontmoeten. De lachers op de hand.

LEES OOK: Een trouwtrend die je meteen wil adopteren deze zomer: de festivalbruiloft!>

11. When Harry Met Sally

Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? Het is en blijft een discussie zonder antwoord. In dit verhaal liggen vriendschap en liefde erg dicht bij elkaar. Klassieker.

12. Breakfast at Tiffany’s

‘And I said, what about breakfast at Tiffany’s?’ Deze klassieker laat de prachtige Audrey Hepburn van haar beste kant zien. Ze speelt een vrouw die niet wil settelen, maar toch verliefd wordt.

13. There’s Something About Mary

12 jaar geleden verliep de date tussen Cameron Diaz en Ben Stiller rampzalig, maar nu krijgen ze de kans om elkaar opnieuw te zien.

Benieuwd naar de laatste 7 films? Check ze op NSMBL!

Nog meer inspiratie nodig? Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019>

NSMBL

Reageer op artikel:
20 x romantische komedies die je gezien móet hebben
Sluiten