Redactie
Redactie Verhalen 10 feb 2017

20 x wat een vrouw eigenlijk bedoelt als ze zegt: ‘Nee hoor, er is niks’

‘Nee hoor, er is niks. Laat me maar even.’ Je hoort het jezelf zeggen. De vriend doet nog een halfslachtige poging – ‘weet je het zeker?’ – en druipt dan af. De lul. Hij snapt toch heus wel dat je iets heel anders bedoelt, namelijk…

 1. Had je nou echt niet gisteravond voordat je naar bed ging even die paar borden kunnen afwassen?
 2. Ik voel me alsof er net drie tanks over me heen gereden zijn. Ik ben ongesteld en slaap al drie nachten ruk. En ik heb hoofdpijn. En ik zou heel graag heel even onze kinderen weg willen zappen. Zei ik dat laatste echt hardop.
 3. Ik wil ook een keer een kop thee geserveerd worden in plaats van dat ik wéér hier bij die waterkoker sta, oetlul.
 4. Ik word echt compleet gestoord van die moeder van je, kun jij ‘r asjeblieft even zeggen dat ze weer in haar hok moet gaan zitten?
 5. Ik ga gewoon vanavond om half negen naar bed. Nee, het is niet wat je denkt. Jij mag op de bank blijven zitten. Tot een uur of elf. Whatever, net zolang totdat ik slaap. Als je het maar uit je hoofd laat.
 6. Een massage, lekker.
 7. Ik ben boos, maar ik heb geen zin om uit te leggen waarom.
 8. Een paar uur uitslapen, lekker.
 9. Je bent een sukkel en je weet zelf wel waarom, dus ik heb geen zin om dat nog een keer uit te leggen.
 10. Je bent een sukkel en als je zelf nog steeds niet weet waarom, dan heb ik al helemaal geen zin om dat nog een keer uit te leggen.
 11. Chocola, pure graag. Lekker.
 12. Thee op de bank, (pure) chocola erbij, voor het slapengaan een massage en de volgende ochtend een paar uur ongestoord uitslapen, that’s all.
 13. Kun jij die bloedjes van kinderen van ons even nemen? Een paar uur de deur uit? Of vooruit, de hele dag?
 14. Hoe moeilijk is het om me een berichtje te sturen ‘of je nog boodschappen moet doen voor het eten’? Oh wacht, daar hoort ‘vooruitdenken’ bij. Heel moeilijk dus.
 15. Maakt me geen donder uit, haal gewoon die boodschappen.
 16. Kijk anders even in de woonkamer naar het slagveld dat de kinderen hebben achtergelaten. Let op: in deze situatie heb je het wanneer je hem aanspreekt doorgaans over het slagveld dat ‘zijn’ kinderen hebben achtergelaten.
 17. Gewoon, dat jij een keer het initiatief neemt. Voor wat, maak me op zich niet eens heel veel uit. I-ni-tia-tief.
 18. Het regent, de ijskast is leeg, er staan nog veel te veel dingen op mijn to-do lijst – waaronder stapels was en bergen strijkgoed. Eigenlijk is er dus heel veel, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.
 19. Die moeder van je. Af!
 20. En heel soms is er gewoon écht niks. Heel soms.

LEES OOK: It’s not all bad: 8 x dingen die vrouwen van mannen kunnen leren.

Reageer op artikel:
20 x wat een vrouw eigenlijk bedoelt als ze zegt: ‘Nee hoor, er is niks’
Sluiten