Sterre Touw
Sterre Touw Kids 16 dec 2017

De populairste trends in 2018 voor kinderen en ouders, volgens Pinterest

Elk jaar hebben ouders en kinderen weer te maken met nieuwe trends. Milieubewustzijn en gezond leven lijken het komende jaar de toon te voeren. Haal de houten treinen maar weer van zolder en kies iets vaker voor neutraal, bewust en simpel. De 2018 Pinterest trends lijst ontstaat aan de hand van de meest gepinde plaatjes. 

2018 Pinterest trends

Pinterest heeft zijn lijst met toptrends voor 2018 gepubliceerd op het gebied van kinderen. Op basis van social media en de meest ‘gepinde’ onderwerpen, heeft de website een lijst samen gesteld. Wie dacht dat de gadgets zoals 3D-brillen of nieuwste telefoons volgend jaar alle lijsten aanvoeren, heeft het mis.  We gaan juist de milieubewuste kant op. En dat betekent duurzaam, gezond en simpel.

LEES OOK: 6 tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer

Houten speelgoed

Vergeet het goedkope plastic speelgoed maar dat binnen no-time stuk is, want hout is het helemaal. Ouders zoeken weer volop op zoektermen als ‘hout’ en ‘duurzaam’ speelgoed. Iets wat bij ons ook fijne nostalgische gevoelens oproept.

Zware deken

De zware dekens staan bekend om hun kalmerende kracht, die je snel in slaap laat vallen. Vooral voor kinderen met angsten of hooggevoeligheid kan een extra zware deken goed helpen.

Mama-ketting

Ze zijn én leuk en je laat er als moeder mee zien dat je je inzet tegen kinderziekten. In 2018 een hot topic. Veel van deze kettingen zijn gemaakt om te dragen als je je kindje voedt. Zo kan hij ermee spelen en daarom zijn de materialen van duurzame materialen en ecologisch, zodat er op gesabbeld kan worden.

Neutrale kinderkamer

En daarmee bedoelen we niet per se genderneutraal. Het gaat erom dat de kamer er iets minder kinderachtig uitziet als dat we gewend zijn en de kleuren lekker neutraal worden gehouden.

 

Eco-baby’s

Het speelgoed voor baby’s wordt duurzamer, maar ook de luiers, doekjes en rompertjes gaan met deze trend mee.

Verwisselbare muurstickers

Je kinderen komen tijdens hun hele jeugd langs verschillende fases waarin ze weer een nieuwe kamer willen. Hiervoor zijn muurstickers ideaal. Op deze manier hoef je niet eindeloos behang van de muur staan krabben, want je trekt het er gewoon heel makkelijk af.

Pompons

De kleurrijke wollen versieringen kun je terugzien op dekentjes, gordijnen, beddengoed of kussens. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Zo geef je aan je spullen een leuke en creatieve draai.

Zelfgemaakte babyvoeding

We gaan steeds meer voeding voor onze baby’s van te te voren staafmixen en verpakken in verschillende porties. Het bespaart je tijd, is super handig en heel gezond.

Hutten bouwen

Kinderen vinden het heerlijk om hutten te bouwen van dekens en kussens. Toch gaan de hutten nu ook een vast onderdeel in de kinderkamers worden.

Elk moment opslaan

Dit soort dingen zijn er natuurlijk al heel lang. Boeken om alle eerste mijlpalen in op te slaan of fotoalbums voor alle eerste foto’s. Toch zijn de nieuwe, hippe versies ontzettend populair. In 2018 gaat iedereen weer foto’s plakken en de mijlpalen opschrijven.

LEES OOK: Wetenschap zegt: te veel speelgoed is niet goed voor kinderen

Pinterest

Reageer op artikel:
De populairste trends in 2018 voor kinderen en ouders, volgens Pinterest
Sluiten