Redactie
Redactie Mind 30 sep 2014

21 typische vrouwen-dingen waar we direct mee moeten stoppen

Zucht, wij vrouwen kunnen onszelf zo verschrikkelijk gek maken. Dat gepieker, getob en dan die over-analyses keer op keer. Wanneer houdt het op? Nooit, denken we, want daar zijn we vrouw voor. Maar als je de onderstaande dingen herkent, misschien wordt het dan tijd om toch eens te stoppen met dat gewik en geweeg.

Een verhaal heeft meerdere kanten. Twee in principe, als ‘ie ook door twee mensen wordt verteld. Een vrouw kent er honderd, want ze heeft namelijk eerst even alle scenario’s grondig doorgenomen. Van ‘wat er gebeurd zou kunnen zijn’ tot ‘wat er zou kunnen gebeuren’. Het hoofd van een vrouw zit vol debatterende lui die vraagtekens zetten bij wat er net is gezegd. We zijn er een kei in, in dat over-analyseren. Wil je een beetje ‘zen’ terugbrengen in je leven? Doe de onderstaande dingen dan vooral niet.

1. Ontvangen WhatsApp’s analyseren

Dames, tekstberichten zijn vaak niet zo bedoeld. De intonatie ervan dan. Een tekstbericht kan erg vlak overkomen, of gemeen zelfs. Terwijl er au fond niets aan de hand is.

2. Verstuurde WhatsApp’s analyseren

En dan heb zelf een bericht gestuurd naar die vriendin/man/buurvrouw in alle haast waardoor het net lijkt of je kortaf bent of geïrriteerd. Rustig aan, je hebt ‘m al verstuurd en men weet ook dat je een druk bestaan hebt, dus geen zorgen.

3. Werkmails 3 keer over lezen

Je baas stuurde net een mail, waar jij uit opmaakte dat ‘ie not amused was over iets. Je baas heeft het druk en stuurt honderden mails per dag. Communicatief gezien is ‘ie gewoon niet zo sterk en gaat je ook niet ontslaan. Laat ‘m maar even.

4. Telefoongesprekken overdenken

Soms hang je op met iemand en omdat je dan die ochtend met je verkeerde been uit bed bent gestapt, lijkt alles ‘tegen je’ te zijn. Zo ook degene die je net aan de telefoon had. Is niet zo, ze had gewoon zelf ook een rotdag. Kan gebeuren.

5. Vraagtekens zetten als iemand niet gelijk reageert

Net vijf minuten geleden een sollicitatie eruit gegooid en nog steeds geen reactie? Niet getreurd, het kan nog weleens een week duren. Dit betekent niet dat ze je gelijk hebben gegoogeld, om vervolgens een foto van je uit te printen, waarna ze je kunnen uitlachen. Ze hebben gewoon honderdvijftig aanmeldingen gehad.

6. Een off-day van je man te serieus nemen

Ook manlief heeft weleens een mindere dag. Ach, die lieverd werkt zich een slag in de rondte en ook zijn stresslevel gaat op een gegeven moment niet meer verder. Hij vindt je heus nog wel aantrekkelijk. En hij houdt ook nog steeds van je. En nee, hij heeft geen ander. Daarbij toont een man zijn liefde vaker in daden (een klus in huis doen bijvoorbeeld), dan een zoetsappig ‘ik hou van je’.

7. Iets achter complimenten zoeken

Om vervolgens te denken ‘maar zie ik er dan normaal niet goed uit?’

8. Je gaan afvragen waarom zij net naar je keek

Toen je net in de stad liep, werd je van boven tot beneden bekeken door een vrouw. Nee, je hebt geen pantoffels meer aan en nee die jas is ook geen badjas. Ze vroeg zich gewoon af waar jij die geweldige outfit had gescoord.

9. Vier verschillende menu’s bedenken voor vanavond

Zullen wij het dan maar voor je bedenken? Vanavond eet je dit.

10. Je online winkelmand volgooien om vervolgens één ding te kopen

Omdat je je naar de ‘kassa’ toe honderdduizend keer afvroeg of je de resterende items ook echt wel nodig hebt. Je had namelijk nog zo’n jurkje, maar dan in een andere kleur. Oh en de lengte en het materiaal waren anders, maar je had ‘m wel al.

11. Vrijpartijen analyseren

De ene keer is nou eenmaal beter dan de andere. En dat vannacht de vonken er niet vanaf vlogen, kwam dat niet omdat jíj moe was?

12. Eerste indrukken willen terugdraaien

Heel simpel: eerste indrukken zijn er om gemaakt te worden, en je kunt ze maar één keer maken. Dus terugdraaien lukt niet. Best fijn toch, om dingen te accepteren en ze een plekje te geven?

13. Je afvragen wat anderen van je vinden

Maakt het uit wat anderen van je vinden? En waarom maakt dat dan precies uit? Vind jij iets van anderen? Laat iedereen voor wie ‘ie is. Je komt en gaat alleen in het leven, dus wees overtuigd van jezelf, niet van andere mensen.

14. Je afvragen of je wel een goede moeder bent

Je bedoelt waarom die ene moeder elke dag met haar kind in de speeltuin zit en jij maar één keer per week? Omdat die die elke dag in de speeltuin zit daar ook daadwerkelijk tijd voor heeft. Zou jouw kind liever haar als moeder willen hebben? Nee, want het is jouw kind.

15. Iets zoeken achter niets

De intonatie van je man was niet zo als ‘normaal’. Je vriendin doet verdacht geheimzinnig in jouw ogen en de kassière keek je net bijzonder vreemd aan. Of verbeeld je je dit alleen maar?

“Thinking is good, over-thinking can end things before they ever get the chance to develop.”

16. Je continu afvragen waarom die ‘vriend’ op Facebook een fántástísch leven heeft en jij niet

Vraag je dan ook eens af of die ‘vriend’ überhaupt een leven heeft, aangezien ‘ie alles te pas en te onpas online gooit. En hé, misschien moet je zelf ook minder Facebooken en meer gaan genieten van de kleine dingen je hebt! Zo word je niet meer continu blootgesteld aan andermans geschal.

17. Blijven tobben over wat je beste vriendin net zei

Je vriendin vertelde je net dat ze je al zo lang niet had gezien. Dat is een feit, toch? Ze zei niet: “Het ligt aan jou dat we elkaar al zo lang niet hebben gezien, want je bent alleen maar met jezelf bezig.”

18. Lijsten maken met landen waar je nog heen wil, om vervolgens gewoon weer naar Frankrijk te gaan

Kom op ladies, een beetje uit je comfort zone treden is helemaal niet erg. En de bestemming hoeft echt geen privé-strand op de Malediven te betekenen. Een weekje Veluwe met de familie kan ook ontzettend gezellig zijn.

19. Blijven zwelgen in emoties

Emoties komen bij de vrouw nog dágen lang bovendrijven als ze een link legt met de gebeurtenis. Mannen daarentegen, laten hun humeur niet continu verpesten door gedane zaken. Haal nou geen oude koeien uit de sloot, want de kans dat je een verzadigd gesprek zult voeren is nihil.

20. Onduidelijk zijn

Een gezichtsuitdrukking of vage taal, tja, daar kunnen mannen nou eenmaal niets mee. Een man wil één ding: duidelijkheid. Zeg daarom wat je denkt. Daarbij zeggen vrouwen vaak iets anders, dan dat ze bedoelen en dat is dus nog veel verwarrender voor mannen.

21. Je afvragen of je wel gelukkig bent

Joehoe, misschien is de reden dat je niet zo lekker in je vel zit wel het gevolg van alles over-analyseren. Als je hiermee stante pede stopt, hoef je je in ieder geval nooit meer af te vragen waarom je je niet zo gelukkig voelt.

Lees ook: 17 vrouwen over hoe ze over hun lichaam denken.

Reageer op artikel:
21 typische vrouwen-dingen waar we direct mee moeten stoppen
Sluiten