Gezondheid 15 jul 2016 Eva Dusch

23 modetrends uit de 90’s die nu wéér een hit zijn

Modekoningin Anna Wintour zei in haar beroemde documentaire The September Issue: ‘Fashion’s not about looking back, it’s always about looking forward.‘ Maar mogen we daar even een kanttekening bij plaatsen? Want deze nineties modetrends zijn nu nog altijd draagbaar.

Onze modieuze zussen van NSMBL zijn altijd op de hoogte van de laatste trends. Zo ook van deze trends die de jaren 90 kenmerkten, en anno 2016 weer op het modetoneel zijn verschenen. Wat is jouw favoriete trend uit de jaren negentig?

[STAP stap=”1″]

Mom jeans

Modetrends jaren negentig

De naam doet heel A-sexy aan en heeft het te danken aan de hoge taille én dat je moeder er in haar jonge jaren waarschijnlijk in liep. Het model zit ergens tussen een high-waisted jeans en een boyfriend jeans in en dat maakt ‘m lekker nonchalant en hartstikke modieus. Nauwelijks billen? Dan zijn deze jeans meer jouw cup of tea.

[STAP stap=”2″]

Donkere lippenstift

Modetrends

Want dat betekent niet dat je automatisch door kunt voor een rol in Game of Thrones. Wees maar niet bang. En als Kylie Jenner het doet hè…

[STAP stap=”3″]

Leren jasjes

Modetrends

Altijd, overal en af-ge-dragen. Op hoeveel exemplaren zit jij nu?

[STAP stap=”4″]

Kleine knotjes

Modetrends

We waren ervan overtuigd dat deze toch écht voor altijd passé waren (thank god), maar toen kwam Miley Cyrus met haar gekke knotjes en was het hek van de dam. Gelukkig is de iets meer gangbare ‘halve knot’ zoals hierboven ook nog altijd niet uit het straatbeeld weg te denken.

[STAP stap=”5″]

Flanellen geruite blousejes

Modetrends

Ofwel: het houthakkers shirt. Altijd goed te combineren met tijdloze items als een jeans, wit shirt of een denim jasje.

[STAP stap=”6″]

Heuptasjes

Modetrends
Bron: WWD

Misschien niet eens zozeer omdat ze mooi zijn, maar vooral heel praktisch. Overdag slepen we zo’n beetje ons hele leven mee in onze gigantische handtas, dus we zijn blij wanneer we eens voor een simpel heuptasje kunnen kiezen. En het is onze betrouwbare compagnon in het festivalseizoen!

[STAP stap=”7″]

Denim op denim

Modetrends
Bron: Pepamack

De fout die Britney Spears en Justin Timberlake ooit als koppel maakten (geen idee, Google dan even), dat gaat niemand meer gebeuren. Maar voor de rest heb je groen licht.

[STAP stap=”8″]

Cropped tops

Modetrends

Hoewel, we zijn er ook wel een beetje klaar mee.

[STAP stap=”9″]

Jelly schoentjes

Modetrends

Beter bekend als de zwemschoentjes die je dochter nu draagt. Gelukkig zijn er nu vele spin-offs die het schoeisel écht straatproof maken.

[STAP stap=”10″]

Tuinbroeken

Modetrends

Zij het ook vooral vanwege het comfort en praktische vermogen. Sinds de zwangerschap gaat-ie bijna niet meer uit.

[STAP stap=”11″]

Off the shoulder tops

Modetrends

De zomerhit van 2016. Leuk voor moeder én dochter.

[STAP stap=”12″]

Spijkerjasjes en -blousejes

Modetrends

Eigenlijk is het meer de vraag: raakt denim ooit uít de mode? Wij denken van niet.

[STAP stap=”13″]

Scrunchies

Modetrend

Het Amerikaanse woord voor van die dikke elastieken of ‘frutsels’ voor in je haar. Handig? Ja. Mooi? Zeker niet. Misschien meer iets voor je dochter.

[STAP stap=”14″]

Choker kettingen

Modetrends

Het verbaasde ons een beetje, maar zelfs de ‘tattoo-ketting’ is weer gespot.

[STAP stap=”15″]

Ronde zonnebrillen

Modetrends

John Lennon all over. Het blijft een zomerhit en perfect voor op festivals.

[STAP stap=”16″]

Felgekleurd haar

Modetrends

In de nineties doopten we ons haar in de meest gekke kleuren. Doen we nog steeds, maar tegenwoordig is het gelukkig een stuk minder chemisch en subtieler. Deze trends staan ons dit jaar nog te wachten op kleurgebied.

[STAP stap=”17″]

Kleine rugtasjes

Modetrends jaren negentig
Bron: Popsugar

Oké, we bedoelen hiermee niet per se het Frozen-exemplaar van je dochter, maar dat kleine leren exemplaar kan er prima mee door.

[STAP stap=”18″]

Bloemenjurkjes

Modetrends jaren negentig

Je kunt de zomer geen groter welkom heten.

[STAP stap=”19″]

Combat boots

Modetrend

Waren deze voorheen vooral onderdeel van een alternatieve outfit of punk look, tegenwoordig zijn ze behoorlijk mainstream geworden en in meer kleuren verkrijgbaar dan alleen zwart en donkerrood.

[STAP stap=”20″]

Plateauzolen

Modetrend

Groot geworden dankzij de Spice Girls, daarna verbannen onder het mom ‘afschuwelijke modetrend’. En nu weer terug op het modetoneel, zij het wel een stuk subtieler, bijvoorbeeld in sneakervariant. En dat pakt verdomd goed uit.

[STAP stap=”21″]

Metallic make-up

Modetrend

Een smak zilveren oogschaduw of blauw metallic was in de jaren negentig hartstikke booming. Nu vijftien jaar later zien we opeens gouden lippenstift opduiken en mogen de ogen ook weer flink glanzen en glinsteren.

[STAP stap=”22″]

Gezichtsdecoratie

Jaren negentig mode
Bron: Vinstage

Van stickers en steentjes tot een heus glitterfestijn rondom de ogen. Vooral leuk wanneer je naar een festival gaat of bij thema-feesten.

[STAP stap=”23″]

Panterprint

Modetrend

Nel Veerkamp had ons nu zeer waarschijnlijk toegeschreeuwd: I told you so. Dit eeuwenoude printje raakt nooit helemaal uit de mode. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar een selecte groep vrouwen staat het beestachtig mooi. Je kunt het dragen als jas of jurk, maar een simpel tasje of stel schoenen is al een stuk subtieler, indien gewenst.

Zijn we er nog eentje vergeten? Laat het ons weten op Facebook!

Oei! Is dit dan de meest onflatteuze modetrend ooit?>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
23 modetrends uit de 90’s die nu wéér een hit zijn
Sluiten