27 alternatieven voor het woord nee (omdat je ook weleens wat anders wilt zeggen)

Als je, zoals ik, een aantal monsters kinderen in je huis hebt rondlopen onder de 1.25m, zou je stinkend rijk zijn als je voor elke keer NEE zeggen een dubbeltje zou krijgen. Helaas, de geld goden zijn ons niet zo gunstig gezind, dus rest als optie minder nee zeggen. Of eigenlijk anders nee zeggen. Wie de gouden oplossing heeft voor het woord nee bannen uit je gezinsleven mag het zeggen. Tot die tijd doe ik het met een aantal alternatieven.

Deze alternatieven bezorgen me een hoop lol, opgetrokken kinderwenkbrauwen, woeste blikken en verwensingen, maar het krikt mijn vocabulaire van de dag tenminste op met een fiks aantal andere woorden en ik scoor bonuspunten voor creativiteit. Niet bij mijn kinderen overigens, die rollen nog een keer met hun ogen.

1. Welk deel van nee heb je niet begrepen?

2. Ik kom er bij je op terug

3. Morgen ben je de eerste

4. Ja, natuurlijk niet

5. Wat dacht je van een lekker kopje nee

6. Je nee parles pas Francais

7. Excusez le No

8. Vraag ‘t aan NEElie Smit Kroes!

9. Ehhmm even denkenee

10. Kun je het even op de mail zetten naar me?

11. In ruil voor 15 minuten van je Ipad tijd. Nee? Ok, ook goed

12. Ik ga het met mijn adviseurs bespreken

13. Check het even bij mijn secretaresse

14. Mijn moederhart zegt ja, maar ik heb strikte orders gekregen om nee te zeggen

15. Vraag het maar aan je vader

16. Hoor jij de bel? Ik hoor de bel, ik zou toch zweren dat ik de bel hoorde

17. Ik heb Yes Parenting uitgeprobeerd, maar het was geen gelukkig huwelijk

18. Zeg maar nee, dan krijg je er twee, hahaha (*moederdielacht*)

19. Geen jager, geen neger. Bekijk deze van Herman Finkers maar op Youtube.

20. Hoe kan ik het anders zeggen dan nee te zeggen… *stilte*

21. Ik zeg geen ja, ik zeg geen neen

22. De weersvoorspelling voor vandaag is regen en onweer met een 99% kans op nee

23. Hé, hoor ik daar papa thuiskomen, ja volgens mij is het ‘m!

24. Nee heb je, ja kun je krijgen (zoek maar op in het spreekwoordenboek)

25. Ik neurie… neneneneneennnenenenenenneeennenenenenee

26. Nee + Nee = Twnee!

27. Ik heb een leuk liedje geleerd vandaag. Zing maar met me mee. ‘Drie maal drie is nee-hee-gen en ieder zingt zijn eigen lied. Drie maal drie is nee-hee-gen en [vul naam kind in] zingt zijn lied’

Reageer op artikel:
27 alternatieven voor het woord nee (omdat je ook weleens wat anders wilt zeggen)
Sluiten