28 dingen om thuis te doen als het regent!

Zo houd jij de kinderen bezig

Kids

Heb je een vrije dag? Is het weekend en giet het met bakken naar beneden? Met andere woorden: zit jij met je handen in het haar en kinderen die het even niet meer weten? Dit zijn de leukste dingen om binnen te doen als het buiten regent.

1. Houd een video-marathon. Weg met het beeldschermuurtje, een hele middag oude (jouw favoriete) kinderfilms kijken is leuk!

2. Lees elkaar een boekje voor. Maak een relax plekje in huis met veel kussen waar jullie uren boeken kunnen (voor)lezen.

3. Ga binnen picknicken. Alle stoelen en tafels aan de kant, kleed op de grond, zomers muziekje erbij, lekkere hapjes en je bent klaar.

4. Herinner de vakantiepret. Neemt jouw kind ook ladingen aan glinsterstenen, kaartjes, schelpjes en brochures mee van vakantie? Laat ze alle herinneringen inplakken in een album met hun favoriete vakantiefoto’s erbij.


5. Maak een enorm kunstwerk. Plak wat rollen oud behang aan elkaar en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, spetteren, rollen… Ook erg leuk: de XXXL-kleurplaten van Kek Amsterdam (€ 8,95) daar kun je met z’n allen aan kleuren!

6. Leer de hond trucjes. Zoek op internet een handleiding en leg je kind uit hoe het moet. Je zult zien: ze hebben uren plezier met de hond een poot leren geven.

7. Maak een showtje. Wie zegt dat stukjes opvoeren alleen voor op school is? Laat ze zelf een theatervoorstelling of dansje maken.

8. Ga schatzoeken. Het vraagt wat voorbereiding, maar hoe leuk is het voor de kinderen om een schat te zoeken in huis (kleinigheidje of ‘vanavond pannenkoeken’). Tussenin moeten ze opdrachtjes en spelletjes doen.

9. Ga worstelen. Vriendelijk, dat wel. Hoe leuk is spelen op papa en mama’s bed?

10. Ga samen koken. Laat oudere kinderen hun eigen pizza maken of maak samen een grande dessert waar je u tegen zegt.

11. Houd een Nintendo Wii-toernooi. Mario karten, tennissen, hardlopen, bowlen, wie zegt dat je hiervoor naar buiten moet?

12. Speel karaoke. Voor wie geen Wii karaoke heeft… Youtube heeft ladingen aan liedjes met songteksten.

13. Speel in de garage. Ga er rolschaatsen, met een bal spelen of stoepkrijten.

14. Speel verstoppertje. Altijd goed.

15. Maak een sokpop. Papa’s oude sokken versieren met textielstiften, garen en plakoogjes. En er vervolgens uren mee spelen.

16. Ga je verkleden. Haal de verkleeddoos van zolder, of nog leuker: duik in mama’s kast.


17. Maak een mega-Lego-project. Maak samen plan voor een enorm Lego-dorp. Ruim hiervoor een tafel leeg, zodat ze dagenlang aan het dorp kunnen bouwen. Dit is ook een ultieme Lego-tip >

18. Pak een paraplu en ga naar buiten. Even lekker een frisse neus halen en stampen in de plassen.

19. Maak een fort in de woonkamer. Laat ze creatief zijn en een fort bouwen met kussens, dozen en net wat ze kunnen vinden. Bij winkels als Media Markt kun je gratis enorme dozen ophalen die ze dan kunnen beschilderen/beplakken.

20. Speelgoed opruimen.
Laat ze hun eigen spulletjes uitzoeken waar ze niks mee doen en doneer ze aan een goed doel.

21. Organiseer een high-tea. Hapjes maken, de tafel mooi dekken, opa en oma uitnodigen en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee zoet en opa en oma over de vloer is altijd leuk.


22. Geef de kinderkamer een make-over. Voor wie durft: verf samen een muur. Of beter: ga met muurstickers aan de slag. Laat het bijvoorbeeld ook binnen regenen met deze stickers van Ferm Living.

23. Maak een disco. Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 vandaag even over, het mag soms ook leuk voor jou zijn.

24. Samen koekjes bakken. Had je vast al aan gedacht, maar nu krijgen ze van jou zelfs de opdracht om ze in de vorm van een vies beest of hun favoriete actieheld te maken. Dubbel plezier.

25. Ga knutselen. Heb je binnenkort een etentje? Maak samen placemats, menukaart of strikjes voor aan de wijnglazen.

26. Houd een kussengevecht. Verzamel alle kussens uit het hele huis voor een enorm kussengevecht. Even wat regels afspreken en een kwartiertje later is iedereen zijn energie kwijt!

27. Ga naar buiten en speel in de regen. Lekker in een regenpak buitenspelen en na afloop mooi in bad opwarmen.

28. Maak een stormbaan. Pak die tuinkussen uit de schuur, leg een matras op de grond, maak een tunnel van oude dozen en hoppa, klaar is je stormbaan. En op de bank springen mag vandaag.

Lees voor nog meer tips en ideeën ook eens: Mam, ik verveel me! 9 tips om verveling tegen te gaan en 21 coole ideeën om te knutselen met wc-rollen

Meer leuke content? Like ons op Facebook