Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit juni 20, 2015

3 bijzondere campings in Europa

Vorige week tipte Marlies drie stoere vakantieadressen in eigen land. Besluit je om toch de Hollandse polder achter je te laten om écht te ontstressen? En ben je allergisch voor de hysterische drukte op massacampings? Op deze unieke plekken is het ronduit genieten. Zelfs als je kleine kinderen hebt, kom je hier tot rust. Beloofd!

Van boerderijcamping tot charmecamping, van natuurkampeerterrein tot camping aan zee en natuurlijk comfortabele glampingadressen: Marlies van Bijzondere Camping weet ze te vinden. Voor Famme tipt ze regelmatig de beste idyllische plekjes voor deze zomer. Geloof ons, hier wil jij je partner mee naartoe nemen!

Basic onthaasten in het groen

Zelf je plekje kiezen op een terrein van 6 hectare: hoe riant is dat? Het kan op Camping Les 3Etangs in de Franse Auvergne. Er zijn sowieso maar zes plaatsen voor tenten of vouwwagens, dus rust is gegarandeerd. Je kampeert op het idyllische domein van een 200 jaar oude boerderij. Het is er basic, puur, groen en glooiend: de perfecte plek om weg te dromen en samen te genieten. Ook het vertier is van een relaxte eenvoud. Denk: beetje trampolinespringen, schommelen, zwemmen of roeien in een van de drie leuke meertjes op het terrein. ’s Avonds drink je een lekker wijntje rondom het kampvuur… Onthaasten gaat vanzelf in dit luilekkerland! PS: geen zin in een tent? Je kunt ook de nostalgische jaren ’70 caravan op het terrein huren of je in een van de drie comfortabele gites nestelen.

Hippe pipowagens in Frankrijk

Lange tafels met heerlijk eten (gefikst door eigenares Annemieke) en goddelijke wijntjes (geregeld door Maurits), midden in het groen, met koeien als buren. Boerderijcamping Domaine la Terrasse is een droom. Je verblijft in een hippe pipowagen met veranda en bedstee in de boomgaard, in een comfortabel ingerichte safaritent of in je eigen tent op een mooie plek. Je kinderen hebben genoeg te doen. Ze mogen meehelpen om de dieren – kippen, een geit, ganzen, kalkoenen en pony’s – te voeren en verzorgen. Daarna is het urenlang schommelen, trampolinespringen of klauteren in het speeltuintje geblazen. Ze kunnen natuurlijk ook lekker zwemmen en spelen met dochter Floortje. Het is terrein is overzichtelijk en omheind, dus zelfs jonge kinderen kunnen veilig op ontdekkingstocht. Daar heb je dus geen kind aan! Zie jij jezelf al liggen in de boomgaard of weide, op relaxbed en met een vuistdik boek in je handen?

Boerderijcamping met XXL kampeerplekken

Liever op avontuur in het ongerepte Slowakije? Camping Lazy is the place to be als je van landelijk, natuur, rust en ruimte houdt. Je kampeert hier in je eigen tent/caravan of in een van de ingerichte huurtenten op een XXL plaats tussen de geiten en de schapen. Aan de rand van het bos of juist lekker dichtbij het speeltuintje, waar je maar wilt. De sfeer is gemoedelijk en authentiek. En je kids? Die hebben de grootste lol op Lazy. Geen animatie, geen zwemparadijs, maar puur natuur. Paardrijden, geiten melken, vuurtje stoken, luieren in de hangmat, hutten bouwen: je hebt hier niets anders nodig. De boerderij en de dieren leveren het plezier, met heerlijke huisgemaakte kaas, kakelverse eieren en een pluk-groentetuin. Ook top: je mag op je eigen kampeerplek je eigen kampvuur stoken. En als je dan een vuurpot leent bij eigenaars Arnold en Babette kun je er nog zelf op koken ook! Jiháá!

Meer van dit soort fijne campings zien? Ontspan vanzelf bij het mooie aanbod op Bijzondere Camping.

Op vakantie met je gezin? Dan ga je vast deze dertien fases door!

Reageer op artikel:
3 bijzondere campings in Europa
Sluiten