Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 7 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze 3 dingen kun je doen om een blaasontsteking te voorkomen

Wanneer je ooit een blaasontsteking krijgt, is de kans groot dat je het vaker krijgt. Hier zit jij uiteraard niet op te wachten. Gelukkig zijn er 3 dingen die helpen om een blaasontsteking te voorkomen, want voorkomen is absoluut fijner dan genezen.

Roep jouw blaasontsteking(en) een halt toe, neem het heft in eigen handen en wees dit voor. Dit scheelt je een hoop pijn en onnodige zorgen, en dat is wel zo fijn. Vanaf nu pak jij dit probleem op de juiste wijze aan:

Blaasontsteking

Een blaasontsteking wordt ook wel een urineweginfectie genoemd. Dit wordt veroorzaakt door een infectie die tot een ontsteking van de blaaswand leidt. Vrouwen zijn helaas vaak de klos en al helemaal wanneer zij zwanger zijn.

Je kunt een blaasontsteking herkennen aan: vaak moeten plassen (terwijl de blaas niet vol is), brandende pijn bij het plassen, ruikende of troebele urine, bloed in de urine, pijn in de buik of onderrug en soms ook misselijkheid en braken.

Voorkomen

Dit alles wil jij natuurlijk niet, dus vanaf nu ga je preventief te werk. Gelukkig zijn er genoeg mythes die kloppen als een bus! Begin met jezelf goed te hydrateren. Drink genoeg water om jezelf schoon te houden, op deze manier kun je de afvalstoffen letterlijk doorspoelen.

Daarnaast is het van belang om na het toiletbezoek van voren naar achter te vegen. Dit voorkomt dat de bacteriën in de blaas terecht komen. Leer dit jouw kleine ook gelijk vanaf het begin op de juiste wijze manier, zo hoeft zij hier hopelijk later niet mee te dealen.

Waarschijnlijk deed jij dit al, maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk: Ga na iedere slaapkamersessie naar het toilet. Het is wellicht romantischer om te blijven liggen, maar hiermee vergroot jij ongewenste risico’s. Zorg dat je eventuele bacteriën uitplast en maak op deze wijze de boel weer schoon.

Wat niet werkt:

Het zou goed kunnen dat jij nu denkt ‘hoe zit het dan met cranberrysap?’ Helaas werkt dit niet preventief tegen het krijgen van een blaasontsteking. Maar nog even op een rijtje, dít werkt wel:
1. Goed hydrateren
2. Van voren naar achteren afvegen
3. Plassen na lovemaking

Bye bye nare blaasontsteking!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme