Redactie
Redactie Erop uit 25 nov 2014

3 dingen om te doen vóórdat het Sinterklaas is

Iets leuks doen voordat pakjesavond losbreekt? We gingen opzoek en vonden twee leuke expo’s voor het hele gezin én een hilarische avond voor jou en je partner.

1. Chocoladeletters zoeken in het Maritiem Museum


Tijdens de interactieve kindertentoonstelling Professor Plons helpt Sinterklaas in het Maritiem Museum in Rotterdam kan Professor Plons wel wat hulp gebruiken! Hij is namelijk op zoek naar vier verdwenen chocoladeletters en heeft hulp nodig.

Als je in het museum bent vergeet dan ook niet om langs de echte Pakjesboot 12 te gaan en daar in het pakjesruim te gluren.

De tentoonstelling is te bezoeken van 15 november tot en met 5 december en geschikt voor kinderen van vier tot tien jaar. Ga voor meer informatie over toegangskaarten en openingstijden naar de website: maritiemmuseum.nl

2. Het eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor volwassenen

Sinterklaas is niet alleen voor kinderen, athans, niet in de Stadschouwburg in Amsterdam. Op 5 december kun je naar de 9e editie van Het eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor volwassenen. Acteur Frank Lammers waant zich voor een avond Sinterklaas. Het beloofd een strenge avond te worden waar stoute volwassenen er met de roe van langs krijgen. Zo krijgt een BN’er die er publiekelijk een bende van heeft gemaakt de ‘’Zak Award’’ uitgereikt.

Na de voorstelling kun je al nippend aan een glas bisschopwijn deelnemen aan spelletjes zoals schoorsteenklimmen. Een avond vol ouderwets vertier! Voor kaarten of meer informatie ga naar de website van de Stadsschouwburg.

3. Op bezoek bij Sinterklaas!

Als Sinterklaas in Nederland is logeert hij van 15 november t/m 5 december in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hier is tijdens zijn verblijf van alles te zien én te doen, want Sinterklaas houdt van gezelligheid en visite! Wil jij zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Ga dan voor meer informatie naar het huis van Sinterklaas.

Reageer op artikel:
3 dingen om te doen vóórdat het Sinterklaas is
Sluiten