Met deze drie manieren houd je een avocado vers
Avocado is heerlijk maar het kan regelmatig voor wat frustraties zorgen. Ze zijn namelijk vaker niet goed, dan wel. Wat enorm jammer is als je op het punt stond hier je broodje mee te beleggen.
Met deze 3 tips houd je de avocado vers en krijgt ie geen onsmakelijke bruine kleur:
1. Bewaar je avocado met een ui
Doe de avocado in een tupperware bakje en doe hier een kwart gesneden rode ui bij in. De zwavelverbindingen in de ui (het stofje wat je laat huilen), oxideren op het groene ‘vlees’ en voorkomt dat de avocado bruin wordt.
2. Afdekken met olijfolie
Als je de avocado doormidden hebt gesneden kun je deze voorzien van een klein laagje olijfolie. Je kunt dit makkelijk doen door het bijvoorbeeld je avocado op een papieren doekje te leggen. Daarna kun je de avocado in een bakje in de koelkast bewaren.
3. Afdekken met citroensap
Wat je met olijfolie doet, kun je ook doen met citroensap. Doe een beetje van het sap op de avocado en wikkel deze in folie of plaats hem in een bakje, en zet het vervolgens in de koelkast. Op deze manier blijft het heerlijk vers!