Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 28 nov 2018

3 manieren om eindelijk je leven te leiden zoals jij dat wil

Soms voelt het alsof vrijwel alles op de automatische piloot verloopt. Het voelt alsof je leven geleefd wordt, in plaats van dat jij jouw leven leeft. Oftewel: het leven schiet aan je voorbij, en dit ervaar je niet als plezierig.

Het leven is alleen al veel te kort om het aan je voorbij te laten schieten. Het is zonde, want je leeft maar een keer. Laten we er om die reden iets moois van maken! Leef je leven zoals jij dat wil en doe dat met behulp van onderstaande tips:

1. Vraag om je heen

Het zou kunnen dat je door alledaagse zaken oude verlangens kwijt bent geraakt. Vraag vrienden en familie hiernaar. Zij zullen je helpen herinneren aan de mooiste en stoutste dromen die je ooit had. Misschien wilde je wel een kunstenaar worden en was je daar helemaal nog niet zo slecht in. Het is nooit te laat om jouw dromen te verwezenlijken. Tijden veranderen en daarmee ook jouw kwaliteiten en verlangens. Durf groots te denken, probeer dingen uit, je weet nooit wat het je kan opleveren. Je hoeft geen drastische omslag aan te brengen in je leven, een ‘side hustle’ kan je al veel moois opleveren!

2. Moodboard

Nu je eenmaal bent begonnen met nadenken over dromen, verlangens en meer, is het tijd om ze ook (visueel) in kaart te brengen. Pak een stapel tijdschriften en beplak een blanco bord met ideeën en beelden, deze zullen je ‘pad’ helder in kaart brengen. Het herinnert jou aan wat je wil, je zou er zelfs een tijd aan kunnen binden. Wat wil jij de komende 5 jaar bereiken? Zo’n moodboard kan enorm motiverend werken. Plaats het bord op een plaats waar deze vaak zichtbaar is voor jou. Door het bord meerdere malen op een dag te zien blijf je continu herinnert aan jouw visie. Waar wil je heen? Hoe ga je dit doen? Wat heb je daarvoor nodig? Al deze elementen zullen je stuk voor stuk motiveren en je enthousiasmeren.

3. Houd een dagboek boe

Het moodboard dient als een continue herinnering, maar daarnaast kan een dagboek ook heel fijn werken. Hierin noteer je gedachten en processen, zie het dagboek als een brief aan jezelf. Je kan open en eerlijk te werk gaan. Dit kan gaan over bepaalde gedachten en gevoelens, maar houd je niet alleen bezig met waar je naartoe wil, sta ook stil bij het pad en bij de dingen die je al bereikt hebt. Wees je bewust van het moment en vier jouw progressie. Wees trots op jezelf!

Reageer op artikel:
3 manieren om eindelijk je leven te leiden zoals jij dat wil
Sluiten