3 opruimtips voor rondslingerend speelgoed in de woonkamer!

Struikel jij regelmatig over een stuk Duplo of rondslingerende knuffel? Voor je het weet steekt er een fikse rommelfrustratie op en zie je alleen nog maar rotzooi. Maar ho eens, er moet natuurlijk wel gespeeld worden! Fammes Florine geeft in deze video samen met Ikea tips om je woonkamer ietsje netter te houden. Maar wel mét net zoveel speelplezier.

Toegegeven, wij op de redactie hebben er ook last van: rommelblindheid. Je ben zo druk in de weer met de rommel van je kinderen en je partner, dat je je eigen rommel (schoenen, tijdschriften, spullen van je werk) niet eens meer ziet. Voor je het weet voer je onnodige discussies. Als iedereen een handje helpt (jij je papierhandel, de kinderen hun speelgoed), is het huis binnen no-time opgeruimd!

Stiekem neemt de dochter van Fammes Florine ook een steeds groter stuk van de woonkamer in beslag. Het begon met wat blokken, maar inmiddels staat er een tipi, speeltafel, huisje en veel speelgoed. In de video geven Florine en een interieurontwerper van Ikea tips. Handig, want het woonwarenhuis heeft dankzij duizenden huisbezoeken een goed beeld van hoe jij je huis praktisch in kunt richten.

Florine’s supersnelle tips:

Tip 1: Laat je kinderen meehelpen met opruimen
Jonge kinderen, waaronder de dochter van Florine, vinden het vaak leuk om te helpen opruimen. Zorg dat alles een logische plaats heeft, zoals wandopberger Pysslingar. Kijk maar naar een kleuterklas, daar is ook alles hartstikke logisch ingedeeld: poppen in de poppenhoek en de potloden in de knutselhoek.

Tip 2: Zorg voor genoeg opruimplekken voor ál dat speelgoed
Het speelgoed kijkt ‘s avonds wanneer de kleintjes op bed liggen toch een stuk opgeruimder in een bak (bijvoorbeeld Pysslingar) dan op de grond. Vergeet het sorteren van klein speelgoed, binnen twee seconden gooien de kids het toch weer door elkaar.

Tip 3: Werk de klok rond (een soort van dan…)
Begin in één hoek van de kamer en werk in een rondje de hele kamer door. De hele dag opruimen gaat ten koste van de gezelligheid en creativiteit. Kies een of twee opruimmomenten per dag, bijvoorbeeld voordat iedereen naar bed gaat.

Kijk voor meer tips van Florine de video!

Kijk ook op Ikea.nl/dagrommel voor nóg meer tips. Ook is er wekelijks een uurtje op Twitter waar een interior designer van Ikea tips geeft (#dagrommel) van week 3 t/m 11.

Reageer op artikel:
3 opruimtips voor rondslingerend speelgoed in de woonkamer!
Sluiten