Eten 11 jul 2016 Muriel Oonincx

3 redenen om dit filmpje over Griekse olijfolie te kijken

Als je collega naar je toekomt met van die droopy hondenogen en vraagt of je zijn trots (Gkazas Olijfolie) wil delen op je eigen trots (Famme) dan doe je dat natuurlijk. Geniet van Gkazas the Movie en vooral van Floris (in die gezellige witte, wollen trui).

Naast dat Floris onze finance man is bij de uitgeverij waar Famme bijhoort, genieten wij tijdens de lunch dagelijks met zo’n vijftig man van Gkazas Olijfolie. Het familiebedrijf is opgezet door de Griek George Gkazas en stiefzonen Floris en Tom Reurts. Wat begon (zoals vaak) als een mooi project is nu een professioneel bedrijf. Drie redenen om het filmpje te kijken en de olijfolie te proberen.

Schermafbeelding 2016-07-11 om 12.07.23

[STAP stap=”1″]

De goddelijke olijfolie

Alles begint natuurlijk bij een waanzinnig product en dat is precies wat de Gkazas Olijfolie is. De olijfolie komt grotendeels uit het plaatsje Larani op Kreta en de olie komt van het land van George Gkazas zelf en van zijn familie en kennissen. De prijs is eerlijk en voor veel families in de buurt levert het een mooi inkomen op. De productie is daardoor toegenomen en er wordt nu driftig aan de boomgaarden gewerkt, olijven worden geoogst en geproduceerd tot de heerlijke olijfolie. Eén keer per jaar gaan ze met een groep vrienden en familie richting de plantage van Gkazas op Kreta om daar een maand lang olijven te oogsten en er olie van te maken. Mooi toch?

[STAP stap=”2″]

Een mooi filmpje

Het idee achter de film is volgens Floris iedereen te laten zien waar Gkazas Olijfolie vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Floris: ‘Wij willen consumenten laten zien wat voor product ze gebruiken en met hoeveel liefde dat tot stand komt. Daarnaast willen we de Grieken natuurlijk helpen met het aan de man brengen van hun geweldige product, maar dan ook echt als Griekse olijfolie.’

Schermafbeelding 2016-07-11 om 12.12.05

[STAP stap=”3″]

Floris (& zijn vrienden)

Op een enkele figurant na (we herkennen je Rutger!) kennen we de familie en vrienden van Floris niet, maar geef toe: het zijn een stel leuke jongens bij elkaar die gebroerders Reurts. En dan is zo’n filmpje helemaal niet vervelend om aan te gluren. Deze is voor jou Floris!

Je kunt de olijfolie hier kopen.

Als je je nu hieronder inschrijft voor de nieuwsbrief van Famme (1x per week op woensdagochtend het beste van de week in je mailbox!) maak je kans op één van de vier 5 liter blikken olijfolie van Gkazas Olijfolie ter waarde van € 42,45.

Gkazas Olijfolie winactie

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
3 redenen om dit filmpje over Griekse olijfolie te kijken
Sluiten