Sherita Jager
Sherita Jager Work & Life 30 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

3 redenen om je bh te dumpen

Toen een paar jaar geleden de bralettes z’n intrede deden, stonden veel vrouwen te kijken. Goh, het ziet er comfi uit, maar een bh zonder beugel en padding? Zullen we dat wel doen? Maar nu we alweer gewend zijn aan deze leuke bralettes gaan veel vrouwen een stapje verder: ze dumpen de beha helemaal. Dit zijn de redenen om mee te doen, en te gaan voor een behaloos leven!

Waar jonge vrouwen jarenlang voorgevulde beugelbeha’s droegen, gaan ze nu helemaal behaloos, of kiezen ze voor zachte beha’s zonder beugel.

Bh-loos bestaan

Borsten mogen steeds vaker hun eigen leven leiden en na free the nipple is het tijd voor de #nobraclub. Een beha-loos leven is overigens niets nieuws maar kent pas sinds kort een opleving.

In de jaren zeventig waren er een hoop vrouwen, onder andere de Dolle Mina’s, die behaloos door het leven gingen. Het idee was een statement maken en vrij te zijn in het maken van je eigen keuze.

Er bestaat een ‘juiste’ manier om je bh aan te trekken, en we doen het al die tijd verkeerd

Een nieuwe movement?

Dat steeds meer vrouwen kiezen voor zachtere beha’s of helemaal behaloos gaan is ook terug te zien in de verkopen. Het Franse merk Princesse Tam-Tam, bijvoorbeeld, zag de verkoop van beugelsbeha’s met 30 procent dalen.

En het lag niet aan hun merk! Want de verkoop van soepele beha’s verdubbelde! Ook de bekende artiesten als Rihanna, Emma Watson, Kendall Jenner, en zelfs Olivia Palermo doen eraan mee en verschijnen regelmatig zonder beha op straat. En wel hierom:

Een beha is niet per se beter voor de borsten

In Frankrijk, is de conclusie na onderzoek duidelijk. Na 15 jaar voelen en meten in het Centre Hospitalier Universitaire blijkt dat een beha de rugpijn niet verbetert, en het de borsten niet strakker houdt. De borst verstevigt en lift zichzelf!

De borsten van behaloze vrouwen gingen zelfs elk jaar ongeveer 7 millimeter minder hangen dan borsten die wel elke dag in een beha rustten. Toch is er ook kritiek op het onderzoek.

Franse vrouwen hebben gemiddeld een minder grotere borstpartij. De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld maat D, en dan kan ondersteuning fijn zijn. Daarnaast is een extra laagje bij koud weer, soms echt wel fijn

Briljante hack: zo was en droog je jouw bh in een handomdraai

Esthetisch: geen gedoe in de zomer

Een strapless bh die afzakt, doorzichtige bandjes die je juist wél ziet, of een rugdecolleté die wordt verpest door een bh. Vooral in de zomer kan beha-loos een heel goede optie zijn.

Het nadeel? Zweetborsten. Huid op huid zorgt voor zweet, en als je grotere borsten hebt kan dat nog wel eens gaan broeien in de zomer.

Meer comfort

Dat gevoel dat je hebt als je na een lange dag thuiskomt, en je beha uitdoet? Dat kun je de hele dag door voelen. En eigenlijk is dat stukje extra comfort volgens ons de beste reden om je beha te dumpen.

Hoe trek jij je bh aan? Dit vertelt jouw manier over je persoonlijkheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
3 redenen om je bh te dumpen
Sluiten