Inga Stoit
Inga Stoit Mind 6 feb 2019

Dit zijn de 3 tekenen dat je je eigen successen in de weg zit

Je kunt allerlei ambities hebben, maar er bestaat ook een kans dat je jezelf behoorlijk in de weg zit. Iets houdt je tegen om het gewoon te doen. Misschien zit je jezelf wel in de weg zonder dat je er erg in hebt. Je saboteert je eigen successen, geluk of gezondheid. Geen stress, wij helpen jou maar al te graag.

Daarvoor is het belangrijk om eerst te kijken naar eventuele redenen. Wat zijn de dingen die je doet die je successen in de weg zitten? Door deze te herkennen kun je ze aanpassen en hierna ervan te profiteren. Dit zijn de 3 tekenen dat je je eigen succes in de weg zit:

1. Je wacht op het perfecte moment

Er bestaat niet zoiets als het perfecte moment. Je kunt jezelf aanpraten dat je ergens nog niet goed genoeg voor bent of dat je nog niet genoeg voorbereiding hebt getroffen, maar dan kun je wachten tot je een ons weegt. Je vindt jezelf waarschijnlijk over een tijdje nog steeds niet goed genoeg, of je denkt dan nog steeds dat je er niet klaar voor bent, maar daarmee stel je de zaken alleen maar uit. Begin gewoon! Fouten maken mag, het gaat om de ontwikkeling. Wees niet bang en omarm alles wat komen gaat.

2. Je maakt je wereld klein

Veel mensen blijven bij dezelfde baan omdat dat is wat ze kennen. Ze dromen van andere uitdagingen, maar blijven bij het vertrouwde vanuit onzekerheid. Aan de ene kant kies je voor zekerheid, maar het niet naleven van verlangens en nieuwsgierigheid knaagt vroeg of laat toch wel weer aan je. Jezelf ergens van onthouden, omdat je niet goed genoeg zou zijn werkt alleen maar enorm teleurstellend. Het is het proberen waard om nieuwe stappen in je carrière te zetten en jezelf de kans te geven om te ontwikkelen.

LEES OOK: Moeder: ‘De verwachtingen die wij van onszelf hebben wegen zwaarder dan wat dan ook, ik ben er klaar mee’.

3. Je maakt het een te groot ding

Sommige mensen zijn enorm goed in alles heel groots (en misschien wel moeilijk) maken. Ze zien meer bomen op de weg dan nodig. In feite valt het allemaal wel mee maar ze zijn een ster in zich zelf ontmoedigen. Stop daarom met dit soort ontmoedigende gedachten en spreek jezelf positief toe. Je kan dit! Als jij de kans niet waagt zal een ander het doen, want zo gaat dat nu eenmaal. Maar het fijne is dat jij kan die persoon kan zijn! Wie niet waagt, wie niet wint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 tekenen dat je je eigen successen in de weg zit
Sluiten