Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 11 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

3 x stoere tripjes in Nederland voor vaders

Volgende week is het alweer Vaderdag. Heb je je kinderen al geholpen met een leuk cadeautje? Bijzonder Plekje heeft een paar originele tips voor je.

Op het water

Is jouw schatje graag op het water? Verras hem dan met Frederiek. Pardon? Ja, Frederiek: een geweldig vakantiebootje. Stoer, hip en knus ingericht. Perfect voor een romantisch nachtje weg, al is er ook plek voor je kinderen. Die vinden het ongetwijfeld geweldig om samen met papa te gaan voor het avontuurlijke Piraten-arrangement compleet met schatkist, -kaart, kompas, ooglap, tattoo en andere toebehoren. En anders dobber je dus gewoon lekker met z’n twee rond op de Noord-Hollandse wateren, starend over het water en genietend van de ondergaande zon. Onvergetelijk!

On the road

Een dagje road trippen in een vintage VW busje: hoe cool is dat? In dit blauwe exemplaar van It Blauwe Buske Tours kan je man jou en de kinderen maar ook zijn vrienden meenemen, want er is plaats voor 8 personen. Wat hij vervolgens gaat doen? Op avontuur over de prachtige landweggetjes van het Friese platteland! Je kunt zelf een route bepalen, of kiezen uit tripjes die eigenaren Greet en Jeske al hebben uitgestippeld. Op de routes met namen als ’t Kanten randje, de Liefde van ’t land en de Frisse wind tour ontdek je de prachtige weidsheid en veelzijdigheid van Friesland. Onderweg stop je voor een hapje en een drankje op toffe locaties. Ramen open, wind in de haren en rijden maar!

Staren naar de hemel

Voor mannen op wie het heelal een magische aantrekkingskracht heeft: een verblijf in de Sterrenkubus op Erfgoed Bossem. Het vierkante houten huisje is piepklein maar van alle gemakken voorzien. Knus en gelegen op een eeuwenoud boerenerf en middenin in de natuur, maar het belangrijkste: vanuit je comfortabele bed kijk je zó naar de sterrenhemel. Er is een telescoop voorhanden en genoeg informatie om álle sterren en planeten te traceren. Samen met Sterrenwacht Cosmos worden er leuke arrangementen aangeboden. Dit is magisch genieten op een prachtig plekje!

Vaderdag! Met deze foto’s ga je hem trouwens ook goed verrassen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
3 x stoere tripjes in Nederland voor vaders
Sluiten