Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 27 mrt 2014

3x in de lunchbox

In ons vorige lunchtrommel bericht riepen we het al: gezonde invulling: ja graag, Japanse origamikunst (lees bento-boxen): doe maar niet. We vinden het wel heel erg mooi hoor maar het is wat ons betreft al effort genoeg om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven in plaats van er een quick & dirty snelle jelle in te stoppen.

In de lunchtrommel

Volkoren Wraps

[nodig]

– 1 wrap (bio & whole wheat: verkrijgbaar bij de natuurwinkel of betere super)
– ½ avocado
– beetje zachte geitenkaas
– plakje bio kipfilet

[bereiden]

Wrap even in de oven of koekepan, daarna besmeren met geitenkaas, avocado & een plakje kipfilet. Oprollen en in stukjes snijden.

Noten & Zaden mix

[nodig]

1 grote hand gemixte noten (ongezouten & ongebrand)
1 tl zonnebloempitten
1 tl pompoenpitten
1 tl kokosolie
snufje zeezout

[bereiden]

Laat de kokosolie in een pan smelten, doe de noten & zaden erbij, wok kort totdat ze nét even een kleurtje hebben. Snufje zout erbij, klaar.

Door zelf de noten even te bakken & kruiden weet je precies hoeveel olie (en wat voor olie!) erin gaat, kun je het zout beperken en heb je toch een snack met een bite. Geen tijd? mix de noten & zaden zonder ze even te bakken. Gewoon rauw ook lekker en nog voedzamer.

Selderij met notenpasta

[nodig]

1 a 2 selderij stengels
pot notenpasta
rozijntjes

[bereiden]

Was de selderij en snijd in stukken. Besmeer het met de notenpasta en leg er rozijntjes op. Een golden oldie in de USA waar ze het ‘ants on a log’ noemen.

Reageer op artikel:
3x in de lunchbox
Sluiten