3x in de Nederlandse Bentobox

De ideale lunchtrommel

Culinair

Een gezond gevulde lunchbox, voor in de pauze of tijdens het overblijven: ja, graag! Maar het liefst wel eentje waarbij we niet eerst een Japanse cursus ‘hoe snijd ik mijn wortel tot een pinguin’ voor hoeven te volgen (hoe fantastisch die pinterest bento boxes ook zijn). Tijd voor een terugkerende rubriek ‘In de lunchtrommel’ voor een gevarieerde inhoud waar je kind blij van wordt.

In de lunchtrommel

Bloemkool Broccoli mix

[nodig]
– 3 stronkjes bloemkool
– 3 broccoli roosjes
– 1 tl tahinpasta
– beetje citroensap

[bereiden]
Stoom (of blancheer) de groenten kort en maak een dressing van de overige 3x ingrediënten.

Volkoren Pita

[nodig]
1 volkoren pita
2 eetlepels griekse yoghurt
Beetje citroensap
Wat bieslook en munt
Stukje zalmfilet (liefst met een duurzaam keurmerk)
1 el biologische mayonaise
Snufje zeezout

[bereiden]
Stoom de zalmfilet gaar (heb je geen tijd kun je ook gerookte zalm of bio kipfilet kiezen), snijd de kruiden fijn. Meng de yoghurt, mayo, citroen, zout en kruiden tot een spread. Besmeer de pita met de spread en leg er wat zalm op. Snijd de pita in vieren.

Carrot Cake

[nodig voor een grote cake]
200 gram speltmeel
2 tl bakpoeder
80 gram noten (walnoten, hazelnoten, amandelen of een mix)
100 gram kokosolie
3 a 4 grote medjool dadels
2 bananen
2 grote wortels, geschild en fijn geraspt
3 eieren
Snufje zout en kaneel

[bereiden]
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met wat kokosvet (je kunt ook cupcakes maken). Smelt de kokosolie op een lage temperatuur. Ontpit de dadels en pureer samen met de bananen tot een puree. Meng de puree met de eieren en giet er de olie doorheen. Hak de noten grof of fijn (wat je wilt). Zeef het meel en meng dit met het zout, kaneel en bakpoeder. Voeg hier het eier-olie mengsel aan toe, wortels & noten erbij en maak alles tot een beslag. Giet dit in de taartvorm en zet ongeveer 45 minuten in de oven.

welovespinach.com

Meer leuke content? Like ons op Facebook