Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 29 mrt 2016

3x innovatief speelgoed voor kinderen die alles al hebben (of stom vinden)

Wat geef je aan kinderen die zwemmen in het speelgoed? Of het meeste inmiddels wel kennen? Deze mannen slash innovatieve koppen werden er juist behoorlijk creatief van.

Als het op nieuw speelgoed aankomt wordt de plank regelmatig misgeslagen. Héél mis, zo getuige deze lijst met het meest gevaarlijke speelgoed ooit werd verkocht. Vaak zijn het toch de klassiekers die het het beste doen en waar tig nieuwe varianten op worden bedacht. Of leuke spin-offs. Zo zorgt LEGO niet zelden voor nieuwe creatieve ideeën, zoals van de Finse fotograaf Vesa Lehtimäki. En ook de onderstaande ideeën zijn (deels) afgeleid van de bekende bouwsteentjes, of maken er zelfs gebruik van.

[STAP stap=”1″]

Brikkon

Bron: Brikkon

Het idee is ontstaan in het hoofd van ontwerper Chris Koens, vader van twee dochters. Al wéken hadden ze bij hem om een speelgoedmanege gezeurd, toen hij besloot er zelf een voor ze te maken. Al schetsend kreeg hij ineens een lumineus idee en zo ontstond BRIKKON: houten bouwplaten waar je met alle soorten plastic bouwsteentjes (waaronder LEGO) je eigen creaties op en aan kunt bouwen. Zo klik je een heuse boomhut in elkaar. Je kinderen kunnen aan de slag met twee modellen: een boom met ladder en schommel en een kasteel met een katapult, waarmee je bouwsteentjes kunt afvuren. Ook kunnen kinderen met verf of stiften de modellen helemaal zelf customizen. De trotse makers mogen hun creaties zelfs opsturen naar de makers en wie weet worden ze op Facebook gedeeld.
De boom (€17,95) en het kasteel (€19,95) zijn te koop via Brikkon

[STAP stap=”2″]

Brixo


LEGO-creaties zijn op zichzelf al ontzettend leuk. Maar wat nou als je het kan laten bewegen, het licht geeft of reageert op beweging? Want ook LEGO moet met haar tijd mee, wil het de ratrace in de speelgoedindustrie kunnen blijven bijhouden. De Brixo-blokjes passen op je LEGO-creaties, maar zijn met chroom afgewerkt, waardoor ze elektriciteit geleiden. Zo kun je eenvoudig een elektrisch circuitje maken waarmee je motortjes, lampjes en speakers kunt aan en uitzetten. De stroom komt uit een batterijblok. Om je creaties aan en uit te zetten kun je geluid-, licht- of bewegingssensoren gebruiken. De boel is zelfs te besturen via een app. Vooral bedoeld voor oudere kinderen of onder toezicht van ouders. Momenteel is Brixo een crowdfundingscampagne gestart om het idee ook daadwerkelijk op de markt te krijgen.

[STAP stap=”3″]

Infento

Voor kinderen die het te gek vinden om dingen te bouwen, maar graag een trapje hoger te werk gaan dan LEGO zijn er deze bouwpakketten om je eigen step, skelter of racewagen te bouwen. Zelf noemen de drie bedenkers Spencer Rotting, Sander Letema en Rogier Groen het ‘LEGO in het groot’. Elke doos bevat genoeg materiaal voor minstens achttien voertuigjes, ingespeeld op de ontwikkeling van het kind. Zo kun je van driewieler en een step naar een skelter. Met hun idee hopen de mannen niet alleen creativiteit aan te wakkeren maar kinderen ook te kunnen verleiden meer buiten te spelen.
via Infento rides

Mama bouwt Harry Potter’s Zweinstein na, 400.000 LEGO-steentjes>

Reageer op artikel:
3x innovatief speelgoed voor kinderen die alles al hebben (of stom vinden)
Sluiten