Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 12 mei 2014

3x over duur biologisch en gezond eten

Fammes Bluebelle breekt via haar website, facebook, workshops, kookboek en de Spinach app een lans voor lekker, gezond en verantwoord eten. Organic of biologisch, hoe je het wilt noemen. Het heeft bij velen nog een connotatie van duur, onnodig en ingewikkeld. Maar wie op een missie is heeft wat te vertellen en Famme staat er vierkant achter.

Bluebelle geeft je drie keer een visie op gezond en bewust eten:

Gezond eten te duur of ‘ongezond eten’ te goedkoop?

Vroegah (je weet wel toen alles nog beter was) werkte je primair voor je eten. Nu werken de meeste mensen (en natuurlijk weten wij ook wel dat dit niet voor iedereen geldt) voor hun vakantie of dat tweede paar laarzen die je toch écht moest hebben. Eten? dat is een basisbehoefte waar we recht op hebben en waar we liever niet een al te groot deel van ons budget aan besteden. We beschouwen de 2,80 voor 500 gram gehakt als de norm. Terwijl dat met een beetje logisch nadenken misschien helemaal niet zo logisch is, laat staan realistisch. Want voor nog geen 3 euro kun je natuurlijk never nooit een goed stuk koe van het land op je bord krijgen (‘t liefst op een beetje een dier & milieuvriendelijke manier).

Super size… hebben we al dat eten dat nou echt nodig?

Brengt ons eigenlijk automatisch bij de porties en frequentie. We eten gewoon echt te vaak en te veel. Neem nou kaas. Eerlijk is eerlijk, er zit echt een gigantisch verschil tussen de kaas die je bij een kaasboer koopt (en die met pure ingrediënten en vooral veel liefde is gemaakt) of de kaas uit de supermarkt. En tja voor dat verschil betaal je flink. Maar wie heeft er ooit bedacht dat je perse iedere dag vier boterhammen met kaas moet eten? Met dat duurdere stuk kun je dus prima wat langer doen. En zo kun je eigenlijk ook besluiten om niet iedere dag vlees te eten (is ook meteen beter voor je lijf, voor de dieren en voor de belasting van ons milieu) maar als je het eet te kiezen voor een super goed biologisch stuk(je).

Je hebt maar één lijf!

En dat dat lijf er goed uit ziet als het uitgerust en een beetje gebruind terug komt van vakantie gehuld in leuke laarsjes…vinden wij ook! Maar de binnenkant van je lijf verdient ook het allerbeste. En daar mag misschien wel een groter deel van je budget naar toe dan nu het geval is. Je hebt maar 1 lijf, koester het! Soms kunnen bepaalde artikelen duurder zijn dan je gewend bent. Maar je wilt je lijf toch ook graag VOEDEN met goede producten in plaats van VULLEN met ongezonde rommel? Hoe echter je gaat eten hoe minder vaak je behoefte hebt om de hele dag te grazen. Dit zorgt ervoor dat je MINDER gaat eten en dat is jawel…beter voor je portemonnee.

Overtuigd? Lees dan meteen de 11 tips om goedkoper op bovenstaande wijze te eten en te leven. Zodat je in een week niet meer uitgeeft dan als je voor gemak zou kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
3x over duur biologisch en gezond eten
Sluiten