Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

4 Simpele tips die een grote impact op je ochtendroutine kunnen hebben

Soms gaat de wekker en hebben we weinig energie om uit bed te komen. Als we uiteindelijk uit bed springen zijn we gehaast en rennen we eigenlijk aan onszelf voorbij. Wat in feite zonde is, want een goed begin is het halve werk.

Als je deze tips meeneemt voor je ochtendroutine zul je merken dat je de ochtend veel relaxter begint:

1. Elke dag rond (dezelfde) tijd opstaan

Je interne klok is er ontzettend mee geholpen als je iedere dag (rond) dezelfde tijd opstaat. Dit is misschien in het begin een beetje wennen maar als je dit herhaaldelijk doet zul je zien dat je uitgerust wakker wordt. Probeer uiteraard wel aan je 7 of 8 uur slaap te komen. Dus misschien zul je wat vaker vroeg naar bed moeten, en yes, ook in het weekend.

2. Warm citroenwater drinken

Veel mensen beginnen hun dag met een kop koffie, terwijl je deze ook kan beginnen met een warm glas citroenwater. Dit helpt je namelijk je lichaam te reinigen en een schoon lichaam is nu eenmaal een energieker lichaam. Je kunt altijd nog je koffie op een later tijdstip nuttigen, maar probeer dit eens voor de verandering!

LEES OOK: Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt.

3. Overnight breakfast

Er is niks zo fijn als je koelkast opentrekken en een kant en klaar ontbijt er uit te halen. Dit scheelt je ‘s ochtends een hoop gedoe en tijd. Je kunt heerlijk aan tafel gaan zitten en al het voedzaams tot je nemen. Maak bijvoorbeeld overnight oats, je kunt dit op smaak brengen met fruit, chiazaad, hennepzaad, cacaonibs, honing en etc.

4. Schrijf alles van je af

Pak je notitieboekje erbij en noteer alles wat in je opkomt. Dit kunnen boodschappen zijn, zaken die moeten gebeuren, werk-zorgen, dingen met de kinderen en ga zo maar verder. Door al deze gedachten op te schrijven, schrijf je ze van je af en je herinnert je aan must do’s voor die dag. Het werkt zeer effectief om dit toe te passen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 Simpele tips die een grote impact op je ochtendroutine kunnen hebben
Sluiten