Inga Stoit
Inga Stoit Mind 5 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

4 Dingen waaraan freelancers te veel geld uitgeven

Als je freelancer bent weet je als geen ander dat je maandelijkse inkomsten nogal wisselend kunnen zijn. Het ene moment voel je je de koning te rijk en zwem je in het geld en de andere keer zit je extreem krap bij kas.

Dít zijn 4 dingen waar freelancers teveel geld aan uitgeven:

1. Benodigdheden

Freelancers spenderen vaak veel geld aan dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het visitekaartje. Je laat deze op maat maken door iemand die erin gespecialiseerd is (en er veel geld voor vraagt). Uiteindelijk laat je je nummer achter bij klanten en dat visitekaartje blijft mooi in je portemonnee..

2. Netwerken

Netwerken is goed voor je carrière, we all know that. Maar het levert niet perse altijd iets op. Je komt netjes opdagen op events en evenementen, maar als je naar buiten loopt heb je slechts een onboeiend praatje aangehoord. Wat heeft het je nu opgeleverd? Niks. Maar het heeft je wel een duur treinkaartje gekost en tijd, en tijd = geld.

3. Emotionele momenten

Freelancers hebben vaak een minder steady leven. Hierdoor zijn ze eerder vatbaar voor onzekerheden en twijfelachtige momenten. Je moet wel erg sterk in je schoenen staan als je hier totaal geen last van hebt. De meeste hebben dit wel en zoeken ‘troost’ bij familie of vriendinnen. Dit betekent vaak aardig wat koffies en theetjes en soms de nodige flessen wijn. Een gebroken ego betekent vaak dat je behoefte hebt aan quality time, wat meestal buitenshuis afspeelt. Misschien verwen je jezelf wel met een spa dag of geef je net iets te veel uit aan kleding, dat kan natuurlijk ook.

4. Koffiezaken

Freelancers kun je stuk voor stuk spoten in koffiezaakjes. Hier zitten ze braaf met hun laptop, een kop koffie en een broodje. Vaak wordt dit gevolgd door een theetje, een watertje en een brownie. En voor je het weet ben je 20 a 30 euro lichter. Zo werkt het al snel, dag in – dag uit. Horecabedrijven staan vaak te popelen om freelancers, want die geven immers lekker veel en vaak geld uit.

LEES OOK: Girlboss: 5 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een eigen bedrijf start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme