Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 17 mrt 2016

4-jarig meisje krijgt te horen dat ze alleen mooi kan zijn met lang haar

De 35-jarige Amerikaanse moeder Terri Peters stond met haar dochter in een speelgoedwinkel toen een vreemde wel iets heel opmerkelijks tegen haar dochter zei…

De dochter van Terri mocht een cadeautje uitkiezen omdat ze zich zo goed gedragen had eerder die dag. Het meisje besloot een Rapunzelpop te kiezen en later in de rij werd ze aangesproken door een vreemde: ‘Jij zou net zo mooi zijn als die pop als je lang haar had.’ Moeder Terri was stomverbaasd, maar hield haar mond. Hoewel ze snapte dat het waarschijnlijk goed bedoeld was, vond ze het reden genoeg om een open brief te schrijven gericht aan de vreemde die haar zo perplex had laten staan.

Wat de vreemde niet wist is dat het meisje eerder die dag haar langere haar had laten afknippen omdat ze het verschrikkelijk vond. Omdat de dochter deze beslissing zelf had genomen, was Terri bang voor het negatieve effect dat de opmerking van de vreemde op haar zou hebben.

Als Terri’s dochter op de terugweg zegt: ‘Ik wilde dat er een Disney-prinses was zoals ik, eentje met kort bruin haar!’ stelt Terri haar gerust door haar te helpen herinneren aan het einde van de film Rapunzel. Dan rockt de hoofdrolspeelster namelijk precies dezelfde korte coupe als haar dochter.

Om narigheid te voorkomen hoopt Terri dat de vreemde voortaan beter op haar woorden zal letten: ‘Ik ben er zeker van dat je niet probeerde te insinueren dat mijn dochter niet knap is. Je probeerde alleen maar een gesprekje te voeren met een schattig klein meisje die toevallig in dezelfde rij stond als jij. Maar alsjeblieft: let in de toekomst meer op wat je tegen kleine meisjes zegt. Kinderen nemen alles in zich op, dus ook dit soort negatieve woorden waarvoor hun moeders ze proberen te beschermen,’ schrijft ze in de brief.

Heeft iemand wel eens zoiets tegen jouw kind gezegd en hoe zou jij reageren? Praat mee op onze Facebook.

Lees ook: Jongen noemt meisje lelijk en haar reactie is geniaal >

Reageer op artikel:
4-jarig meisje krijgt te horen dat ze alleen mooi kan zijn met lang haar
Sluiten