Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 8 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

4 manieren om ongesteld zijn minder zwaar te maken

De tijd van de maand is meestal niet de fijnste tijd van de maand. Je voelt je minder goed, wat door diverse symptomen van ongesteld zijn kan komen. Laten wij dit eens van een andere kant belichten, een positieve kant. We laten het ons namelijk te vaak in de weg staan.

Luister naar je lijf, doe wat goed voelt en gun jezelf waar jij behoefte aan hebt. Op deze manier ben je meer connected met jezelf en maak je wat moois van deze periode.

1. Selfcare

Overweeg een holistische pijnbestrijding door middel van etherische oliën. Een mix van lavendel, salie en rozenolie werkt goed tegen krampen. Gebruik een druppeltje van elk en smeer deze op je buik, het helpt tegen krampen en daarnaast ruikt het heerlijk. Drink een theetje van venkel of kamille, ook dit verlicht de pijn van ongesteld zijn. Venkel gaat pijn tegen en kamille werkt tegen oververmoeid zijn, twee vaak voorkomende symptomen van ongesteldheid. Kruip lekker met een dekentje op de bank en pas deze traditionele wijze toe.

2. Kom in beweging

Jij kent je lijf het beste, dus mocht je je nou heel ellendig voelen – blijf dan lekker onder dat kleedje. Maar onthoud: sporten dient als een oppepper, zowel geestelijk als (uiteraard) lichamelijk. Je lichaam maakt endorfines aan, het stofje waardoor jij je happy voelt. En wat dat ‘happy’ zijn betreft, mag het vaak wel wat meer zijn tijdens het maandelijkse festijn. Daarnaast is lichamelijke beweging goed voor de bloedsomloop en dit verzacht die ellendige pijn. Denk hier dus even aan voordat je de sportschoenen alvorens verafschuwt.

3. Probeer nieuwe healings

De tijd van de maand is ideaal voor experimenten. Kom erachter wat wel of niet voor jou werkt, probeer verschillende therapieën. Wellicht bevallen deze zo goed dat ze uiteindelijk onderdeel worden van jouw ongesteldheid routine. Experimenteer op het gebied van warmte, uit onderzoek is gebleken dat warme kruiken net zo effectief kunnen werken als ibuprofen. Dat wetende is de sauna misschien wel de aangewezen plek voor jou. Andere mensen zweren weer bij acupunctuur, dit is voor jou hét moment om achter jouw cure te komen.

4. Let op wat je eet

Wanneer je ongesteld bent heeft jouw lichaam het zwaarder te verduren dan normaal gesproken. Geef het lichaam daarom net wat meer waardevolle stoffen. Voed jezelf met voldoende eiwitten, vetten, groenten en fruit. Zorg voor alle elementen zodat de bloedsuikerspiegel op peil blijft, je helpt deze namelijk niet door alleen maar Tony Chocolonely te eten. Je kunt dit als bonus aan je voedingspatroon toevoegen: chlorofyl en zeewier. Deze vitaminebommetjes zorgen voor een extra krachtige boost en laten het lijken alsof er niks aan de hand is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme