Inga Stoit
Inga Stoit Work & Life 6 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

4 manieren waardoor je een pro in thuiswerken wordt

Werken in combinatie met kinderen kan soms lastig zijn. Thuiswerken kan voor velen van ons een enorme uitkomst zijn. Maar hoe doe je dit het beste? Hoe zorg je dat je het meeste werk gedaan krijgt?

Je leest het hier!

Pro worden in thuiswerken

1. Negeer huistaken

Thuiswerken kan soms lastig zijn omdat je continu geconfronteerd bent met huiselijke taken. De wasmand stapelt zich meer en meer op, en ook dat speelgoed ligt wel erg in de weg. Negeer het! Je bent nu aan het werk. Als je op kantoor zou zijn had je dit namelijk niet gezien en dus met rust gelaten. Het is moeilijk, wij begrijpen het, maar herinner jezelf aan bovenstaande en pak de rommel op na vijven.

2. Plan je dag

Het plannen van je dag is altijd een goed idee! Op kantoordagen zit je vast aan bepaalde kantooruren. Zo lunch je bijvoorbeeld altijd rond dezelfde tijd en die 4 uur middagsnack is ook een vast gegeven. Je bent niet thuis en daarmee vervagen dit soort ‘afspraken’. Maak deze afspraken (of plannen) wel! Je zult zien dat werken veel effectiever gaat. Je weet wanneer je met pauze gaat en tot die tijd kan je dus flink doorrammen.

3. Morning routine

Het is erg verleidelijk om in je pyjama vast te beginnen met werken. Maar dit zou je ook niet doen wanneer je wel naar kantoor had gemoeten. Doe dit nu dus ook niet. Zet je alarm, spring onder de douche, drink een kop koffie en ga daarna pas aan de slag. Zorg dat je je dag begint zoals je dit normaal gesproken ook zou doen. Grote kans dat je hierdoor een stuk productiever bent en bovendien meer gedaan krijgt!

4. In en-uitschakelen

Voor de thuiswerkers onder ons is dit een bekend fenomeen: je bent eigenlijk altijd wel bezig met werk. Wanneer je je laptop hebt dichtgedaan, is de kans maar al te groot dat je deze weer opent omdat je toch nog even snel wat wil doen. Dus zelfs na ‘werktijd’ ben je bezig met werk. Je hebt geen concrete in en uitschakel-tijden en daardoor voelt het alsof je nooit helemaal vrij bent. Tune in en tune out, dit zal je goed doen!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 manieren waardoor je een pro in thuiswerken wordt
Sluiten