4 redenen om nu al te beginnen met goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De decemberperiode is bij uitstek het moment om terug te blikken op de afgelopen 12 maanden en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Januari is het moment. Een jaar waarin alles beter wordt, toch? Maar beginnen met goede voornemens kan altijd, let maar op.

Ongeveer 45% van ons maakt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Bij ons staat volop van het leven genieten op nummer 1. Hoewel het natuurlijk super is om met een leeg vel te beginnen, is het ook tricky want hoe vaak heb jij al gezegd: ‘oh, ik begin in het nieuwe jaar!’? Waarom zou je eigenlijk wachten?

Je hoeft niet te wachten tot januari met het leven leven zoals jij dat wilt. Sterker nog, het heeft een hoop voordelen om nu, morgen of elk moment te beginnen met goede voornemens.

1. Een nieuw begin heeft geen startdatum

Een ‘nieuw begin’ heb je iedere dag zodra je je ogen open doet, niet de eerste dag van het nieuwe jaar. Voelt het goed om nu al te beginnen, doe het! Wacht niet als je toch al weet wat je wilt bereiken. Het is misschien makkelijker om te wachten, maar makkelijker is niet altijd beter. Wil je afvallen? Sla dan nu al de pepernoten en kerstkransjes over, dan weet je écht dat je het kunt. Zelfs in de moeilijkste tijd van het jaar. Als dat geen motivatie is voor de rest van het jaar?

2. Even eerlijk: wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen starten op een donderdag in november en het starten op een donderdag in januari? In januari is het echt niet opeens makkelijker. Het enige dat het doet is je een achterstand van een paar maanden geven. Een deadline is goed, maar maandenlang voorbereiden zorgt er alleen maar voor dat je minder zin in je uitdaging krijgt.

3. Er is nooit een goed moment

Een excuus bedenken is altijd makkelijker. Ben je er nog niet klaar voor? Even heel eerlijk: ben je dat wel op 1 januari als je met een kater je bed uitstapt? Soms moet je er gewoon voor gaan en geloven dat het goedkomt.

4. Je blijft een stapje voor

Door nu al te beginnen, ben je jezelf een stapje voor. Waar je wilt zijn qua doel in februari, ben je nu al in december. Door nu al te beginnen weet je beter wat wel en niet voor jou werkt. Je weet precies wat je moet doen om je doel te bereiken.

Er zijn 365 dagen om te veranderen – gebruik ze allemaal!

Als je geïnteresseerd bent in goede voornemens dan wil je deze artikelen misschien ook lezen:
Goede voornemens om samen met je zus te maken
11 goede voornemens die alle moeders maken (en weer breken)

Reageer op artikel:
4 redenen om nu al te beginnen met goede voornemens
Sluiten