Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 4 jan 2019

Tips van een pro: zo ga je op reis met de kinderen

Op reis gaan met kinderen kan een hele uitdaging zijn. Of dit nu gaat om een vliegreis of een lange autorit, makkelijk is anders. Met de tips hieronder maak je dit een stuk aangenamer.

1. Snacks

Neem voldoende snacks mee op reis. Deze werken prima tegen driftbuien of andere rusteloze momenten. Qua snacks zijn er genoeg familiepakketten te verkrijgen en dat maakt het inslaan een stuk makkelijker. Als je het zelf meeneemt, ben je ook geen fortuin kwijt bent op Schiphol of bij de pompstations.

2. Bezigheden

Neem vooral voldoende spulletjes mee, denk aan: boekjes, een filmpje, poppen, ridders en meer van dat soort dingen. Geef ze iets wat hen bezighoudt en afleidt. Voor de kinderen is de reis al helemaal lang dus zonder hun favoriete speelgoed kan dit killing zijn. Je mag ze ook best iets nieuws qua klein speelgoed geven, want dan zijn ze vaak al helemaal afgeleid.

3. Technische spellen

Misschien dat je normaal gesproken geen voorstander van de iPad bent, maar tijdens de reis kan dit een ultieme lifesaver zijn. Download een aantal spellen op het apparaat en overhandig deze aan je kinderen. Je zult zien dat ze volledig opgaan in het scherm. Wanneer je aangekomen bent op de plek van de bestemming komt het echte speelgoed zoals schepjes, zwembandjes en dergelijke weer tevoorschijn.

4. Kleed je makkelijk

Bewaar je leuke, mooie jurken en hakken voor op vakantie zelf. Hijs jezelf vooral tijdens de rit in die trainingsbroek die oh-zo comfy zit. Je weet maar nooit wat er kan misgaan, denk aan vieze luiers, ‘overgeef-partijen’ en meer van dat soort vaak voorkomende dingen. Eenmaal op vakantie mag al dat leuks weer uit de kast.

Reageer op artikel:
Tips van een pro: zo ga je op reis met de kinderen
Sluiten