Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 26 feb 2014
Leestijd: 3 minuten

4 top apps die hardlopen leuker maken

Wij houden van hardloop apps. Ze motiveren je, vertellen je precies hoe goed je bezig bent, spelen ondertussen je favoriete muziek af en als dat nog niet genoeg is kun je je complete work-out analyseren. Zo weet je voor je volgende sessie precies wat beter kan om je persoonlijke record te verbeteren.

Alleen hoe kies je zo’n app, in het woud dat de app store heet? Met deze vier hieronder zit je altijd goed!

Nike+ Running

Ook Nike+ heeft zijn app onlangs een update gegeven. Onder de noemer Nike+ Coach maak je nu heel makkelijk een serie persoonlijke trainingsprogramma’s. Zoals voorheen kun je ook nu weer je prestaties bijhouden door middel van de ingebouwde gps-chip en bewegingssensoren. Alleen hoef je nu zelf een hardloopschema te maken, dat doet de app. Jij hoeft alleen aan te geven of je 5 km, 10 km, een halve of hele marathon wil lopen en hoe intensief je wilt trainen. Enig nadeel is wel: het coach-gedeelte van de app werkt alleen als je de app instelt op Engels. Dus wil je hiervan gebruik maken, dan moet je de taalinstellingen van de app veranderen.
Je download hem hier >

Endomondo

Superleuk dat hardlopen, maar hoe fit ben je nou echt? Daarom voegde Endomondo (draait ook al even mee in de app store) Fitness Test toe. Vier verschillende testjes om je conditie, snelheid en fitheid te testen. Zo kun je een 12 minuten lange Coopertest doen, 1500 meter rennen, 3 km rennen en 1,6 kilometer wandelen. Verder vind je in deze app verschillende features die je ook in andere apps vind. Fijn is wel dat je ook hier je eigen trainingsschema kan maken.
Je download hem hier >

Runkeeper

Hooray! De populaire hardloopapp is er nu ook in het Nederlands (sinds december). Vanaf nu krijg je dus je aanwijzingen in het Nederlands, ook best fijn. De app heeft zo’n 26 miljoen gebruikers. Het fijne aan Runkeeper is dat je hem ook kunt gebruiken voor wandelen, fietsen, krachttraining, spinning, yoga en andere sporten. De app is gratis, voor een trainingsprogramma op maat betaal je wel (vanaf € 8,99). Verder vind je ook in deze app alles terug zoals afstand, snelheid, route en dergelijke.
Je download hem hier >

Runmeter

Van het vernieuwde Runmeter werden we erg blij. De app claimt de meest geavanceerde hardloop app ter wereld te zijn. Ook is hij de enige die je met iCloud kunt verbinden. Hierdoor bekijk je niet alleen je resultaten op je telefoon, maar beheer je deze ook op andere devices zoals je iPad of iMac! En hoe cool, als je je resultaten deelt tijdens het hardlopen, hoor je de likes en reacties van vrienden meteen ingesproken terug terwijl je bezig bent. Maar bedenk je wel: de app is ingesteld op Engels, dus dat Nederlands is behoorlijk gebrekkig. Er zitten zoveel grafieken op deze app dat het je bijna gaat duizelen. Sowieso de standaard items als snelheid, hartslag en kracht. Daarnaast kun je kiezen voor een stappenteller, hardloopschema’s, tijdelijke kracht, gemiddelde kracht, stopwatchtijden, noem maar op. Door deze grafieken is de app ook heel interessant voor fietsers en wandelaar.
Je download hem hier >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 top apps die hardlopen leuker maken
Sluiten