Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 12 januari 2016

4 type winterjassen met een lange houdbaarheidsdatum

Het is dit jaar alles behalve een traditionele winter. Maar met nog drie maanden voor de boeg hebben we die winterjas wel nodig (of je nu in het noorden of zuiden woont). Het liefst een nieuwe die bij elke gelegenheid past en nog jaren meegaat.

Het fundament van een goede wintergarderobe is by far de jas. Keuze genoeg, maar wij adviseren vooral slim te investeren. En laat de sale nu volop bezig zijn (hoera!). Mocht je nog opzoek zijn of een extra exemplaar in huis willen halen, houd deze sleutelwoorden in je achterhoofd bij je aankoop: dik, warm, simpel en tijdloos. Deze vier modellen zijn alleskunners en gaan alle hypes en trends voorbij.

[STAP stap=”1″]

De cocoon-jas

Zoals de naam al zegt: in deze jas kun je lekker cocoonen. Hij valt als een cocon om je lichaam heen en mag best een beetje oversized zijn. Extra handig met al die laagjes kleding eronder.
€160 via Weekday

[STAP stap=”2″]

De overslag jas

Wil je graag een jas waarmee je zowel voor chique als casual door kunt gaan, dan is dit een fijne optie. Afhankelijk van je outfit kun je het zo luxe laten lijken als je wilt. En bovendien zijn ze heerlijk warm.
€68 via Topshop

[STAP stap=”3″]

De masculiene jas

In Parijs en Kopenhagen zweren de vrouwen (en mannen) bij deze ‘seksloze’ jas. Maar zo’n semi-mannelijk exemplaar betekent niet dat je er als een kerel bijloopt. Hij is juist perfect te dragen over rokken, jurken of gewoon een jeans. Of gooi er een stel hakken onder, dit zorgt voor een spannend en chique contrast. Wil je er toch meer een vrouwelijke draai aan geven? Draag er een riempje op of zorg voor een jas die iets meer getailleerd is.
€395 via Denham

[STAP stap=”4″]

De klassieke camel

Chique en simpel en daardoor hartstikke tijdloos, ongeacht de lengte of vorm. Deze gaat rustig een aantal seizoenen, zo niet járen mee. Investeer dus in een goed exemplaar. Let vooral op de kleur, want niet iedereen kan de kleur camel even goed hebben. Om te voorkomen dat je bleek wegtrekt is het slim om deze basiskleur te combineren met felle details.
€80,98 via De Bijenkorf

12 schoenen die iedere vrouw in haar kast moet hebben>

Reageer op artikel:
4 type winterjassen met een lange houdbaarheidsdatum
Sluiten