Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 26 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

4 waarschuwingen waaruit blijkt dat jouw relatie aandacht nodig heeft

Veel mensen zijn bij elkaar omdat ze niet beter weten, het is hun normale staat van (samen)zijn geworden. De romantiek is ver te zoeken, en het verlangen hiernaar lijkt onbelangrijk. Maar als we hier bij stilstaan, en hierover nadenken, komen we er vaak als snel achter dat we het huwelijk wel degelijk belangrijk vinden.

Dit zijn de 4 waarschuwingen waaruit blijkt dat jouw relatie aandacht nodig heeft:

1. Je bent té op je gemak

Rond 8 uur hebben jullie allebei de pyjama al aan, en om 9 uur zitten jullie standaard versuft voor de tv. Jullie hebben dit echter niet in de gaten, want het is immers routinewerk. Door deze routine vergeten jullie de liefde, het is alsof er daar geen ruimte meer voor is – wat natuurlijk niet zo is.

Mocht jij jezelf hierin herkennen, is het wellicht verstandig het heft in eigen handen te nemen. Stel voor aan jouw partner om vanavond even gezamenlijk een andere keuze te maken, die niet over bankhangen in pj’s gaat.

8 vragen die je jezelf zou moeten stellen in een relatie

2. Je bent onafhankelijk van elkaar geworden

De buitenwereld weet niet beter dan dat jullie het goed voor elkaar hebben. Jullie lijken gelukkig en krachtig. Dit klopt ook wel, alleen zijn jullie het niet als stel. Jullie leven namelijk allebei jullie eigen leven, afzonderlijk van elkaar. Jullie zijn meer huisgenoten dan geliefden. Dit is een teken dat de liefde achterop raakt. Zorg ervoor dat jullie meer zijn dan alleen maar maatjes, voer de liefde weer een beetje op.

Waarom een ‘goede relatie’ dodelijk is voor je seksleven

3. Je vindt je partner niet meer aantrekkelijk

Wanneer jij je partner niet meer aantrekkelijk vindt, of jij het de moeite niet meer waard vindt om jezelf mooi te maken voor jouw partner, weet je dat er iets goed mis gaat. Als je niet meer de motivatie voelt om er iets van te maken, is het tijd om achter de oren te krabben. Kies voor een drastische verandering en vraag jezelf af wat het is dat jij wil in dit (romantische) leven.

4. Je begint je partner dingen kwalijk te nemen

Ouderschap betekent automatisch een keerpunt in een huwelijk, en meestal is dat een goed iets. De stress en toewijding die voortkomt uit het opvoeden van kinderen kan echter ook leiden tot miscommunicatie, ruzies en langzaam brandende wrok. En als die niet wordt uitgesproken, kan die langzame wrok een volledige knallende ruzie worden. Probeer om die reden tijd te maken voor jullie communicatie en relatie.

Wijs advies van een vrouw die al 40 jaar single is: “Inmiddels ben ik heel gelukkig in mijn eentje”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 waarschuwingen waaruit blijkt dat jouw relatie aandacht nodig heeft
Sluiten