Redactie
Redactie Beauty 12 december 2014

4 x beauty tips voor een winter glow

Het is winter en dat betekent dat de gezonde zomer gloed vervaagd! De huid kan er in de winter bleek en grauw uitzien. Nergens voor nodig, met de juiste aanpak creëer jij ook in de winter een mooie winter glow!

Goed begin

Gebruik een plantaardige olie om je gezicht te reinigen, dit helpt een droge huid voorkomen. Fijn om te gebruiken zijn Argan-, kokos- en avocado-olie. Als je gevoelig bent voor acne en puistjes moet je opletten met olie. Breng na de olie een hydraterende dagcrème aan. Als je een extreem droge huid hebt kun je als toevoeging een plantaardige olie bovenop je crème gebruiken. Hierdoor verdamt er weinig vocht waardoor het uitdrogen van de huid beperkt blijft.

Vervolgens maak je gebruik van een illuminator voor zones waar normaal gesproken de zon zijn werkt doet. Je gezicht fleurt ervan op! Illuminator is geschikt voor alle huidtinten als je maar een passend exemplaar kiest. Een lichte huid is gebaat bij een oestertint en met een donkere huid kies je voor goudtinten.

Touche éclat, €35,45 Yves Saint Laurent via Nordstrom

Roze wangen

Een goede blush doet wonderen. Kies voor een zacht roze kleur met lichte glans om je jukbeenderen te accentueren. Je ziet er gezond uit!

Mineralize blush Dainty, €24,95 Mac Cosmetics

Inkleuren!

Een mooie tint op lippen of ogen zorgt voor kleur in je gezicht. Oogschaduw laat je ogen open en frisser lijken, kleur op je lippen laat je mond meer spreken. Kies voor warme of pastel tinten die passen bij je huid en haar. Gebruik overdag niet teveel oogschaduw en lippenstift.

Shine!

De winter (vooral december) is ideaal om te experimenteren met glans. Kies voor een oogschaduw met shimmer voor een glinsterende blik.

Warm neutral oogschaduw, €138 Mac Cosmetics
Sparkle oogschaduw, €31,50 Bobbi Brown via Douglas

Reageer op artikel:
4 x beauty tips voor een winter glow
Sluiten