4 x waarom een broek op je bruiloft helemaal oké is (en heel stijlvol!)

Een jurk dragen op je bruiloft lijkt een ongeschreven regel. Maar regels zijn er om gebroken te worden, toch? Anno 2016 is een broek dragen op je bruiloft meer dan acceptabel en wel om deze redenen.

Voor het jaar 1900 was het ondenkbaar dat vrouwen broeken droegen en kijk waar we nu zijn. En wie weet omarmen we over enkele jaren massaal de ‘bruiloftsbroek’ voor vrouwen. Of kan de trend nu al doorbreken? Begrijp het niet verkeerd: uiteindelijk gaat het erom dat je doet waar je jezelf prettig bij voelt. Jurk? Prima. Broek? Prima. Twijfel je erover om een broek te dragen? Dan trekken deze vier redenen je misschien over de streep.

[STAP stap=”1″]

Modern

De modeontwerpers hebben de broek als wedding gear allang hun zegen gegeven, maar nu zien we ze pas meer in de praktijk opduiken. Er zijn steeds meer vrouwen die ook echt een broek ‘durven’ dragen op hun bruiloft, zo ook modejournaliste Rebecca Caratti. Onlangs plaatste ze nog deze foto waarop te zien is hoe zij de bruiloftsbroek rockt:

[STAP stap=”2″]

Lekker praktisch (score!)

In plaats van dat je er alles aan moet doen om niet je jurk te verpesten tijdens een toiletbezoek, kun je nu gerust naar de wc gaan (zonder hulp). De trouwdag is best een vermoeiende dag (lees: hele dag staan, lopen, dansen). Met een broek ben je nét even iets mobieler.

[STAP stap=”3″]

(Soms) handig(er) bij zwangerschap

Als je gaat trouwen terwijl je zwanger bent, kán een broek uitkomst bieden. Een jurk gaat toch vaak gepaard met een strakke bovenkant; dat zit niet altijd even lekker of het is simpelweg niet mogelijk om te dragen als je zwanger bent.

[STAP stap=”4″]

En toch vrouwelijk

Hoewel het woord ‘vrouwelijk’ misschien niet meteen bij je te binnen schiet als je aan een broek denkt, toch zijn er héle feminine exemplaren op de markt te vinden. Zo zijn witte jumpsuits tegenwoordig heel populair.

Zou jij een broek kunnen dragen op je bruiloft? Vertel het ons!

Over trouwtrends gesproken: de festivalbruiloft is deze zomer helemaal hip >

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
4 x waarom een broek op je bruiloft helemaal oké is (en heel stijlvol!)
Sluiten