Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 1 mrt 2014

4 x NL bioscoopfilm die je moet zien

De Nederlandse filmindustrie draait weer overuren. Voor de komende tijd staan er weer vier toppers op de planning die je eigenlijk niet mag missen. Waarom? Famme vertelt het je!

Kenau (6 maart)

Het verhaal?
De film vertelt het historische epos over het leven van Kenau Hasselaar. Niet bekend met deze vrouw uit onze geschiedenis? Ze gaf tijdens de Spaanse belegering van de stad Haarlem in 1572 leiding aan een leger dat bestond uit vrouwen. Alleen Kathelijne (Sallie Harmsen), de overgebleven dochter van Kenau, wordt buiten schot gehouden. Vertrouwt Kenau haar niet of heeft ze een andere reden om haar buiten het vrouwenleger te houden?

Waarom zien?
Om Monic Hendrickx natuurlijk! Wat speelt ze de rol van Claire goed in Penoza. We zijn dus heel benieuwd naar haar Kenau.

Met?
Monic Hendricks dus, Barry Atsma en Lisa Smit

Hartenstraat (13 maart)

Het verhaal?
Deze romantische feelgood komedie speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. Hier lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is, is traiteur Daan. Totdat de knappe modeontwerpster Katje een zaak naast zijn winkel opent.

Waarom zien?
Het is het Grote regiedebuut van Sanne Vogel én zit vol met de beste acteurs van Nederlandse bodem!

Met?
Marwan Kenzari, Bracha van Doesburgh, Georgina Verbaan, Jan Kooijman, Nadia Koetje, Benja Bruijning en Tygo Gernandt

Lucia de B. (3 april)

Het verhaal
Tja, moeten we het nog uitleggen? Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is: een baby van een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith (Sallie Harmen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau.

Waarom zien?
De zaak van Lucia was één van de grootste gerechtelijke dwalingen van het Openbaar Ministerie en leent zich daardoor perfect voor een filmplot.

Met?
Ariane Schluter, Barry Atsma, Fedja van Huêt, Sally Harmsen, Annet Malherbe en Marcel Musters.

Supernova (10 april)

Het verhaal?
Meis woont met haar ouders en oma in de bocht van de weg. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

Waarom zien?
De film is gebaseerd op de Vlaamse roman Mijn vader zegt dat wij levens redden van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen. Daarnaast is de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Berlijn.

Met?
Gaite Jansen, Tamar van den Dop en Bob Schwarze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 x NL bioscoopfilm die je moet zien
Sluiten